Război global: Cum distrug SUA în 2 ore toate lansatoarele nucleare din Rusia și China?

DE Adina Mutăr | Actualizat: 09.09.2024 - 07:59
Război global: Cum distrug SUA în 2 ore toate lansatoarele nucleare din Rusia și China? - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Război global: Cum distrug SUA în 2 ore toate lansatoarele nucleare din Rusia și China? - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Război global: Cum distrug SUA în 2 ore toate lansatoarele nucleare din Rusia și China? SUA și aliații săi sunt capabili să elimine toate locurile de lansare a armelor nucleare ale Rusiei și Chinei în câteva ore în cazul în care izbucnește vreun război global.

SHARE

Război global: Cum distrug SUA în 2 ore toate lansatoarele nucleare din Rusia și China?

Conform unui raport recent, acestt „plan” va fi pus în aplicare dacă este imperios necesar pentru binele întregii lumi.

Raportul afirmă că avantajul pe care îl au SUA și aliații săi în materie de arme și capacitatea de lovitură ar putea contribui la o cursă a înarmărilor fără precedent în Rusia și China.

Război global: Cum distrug SUA în 2 ore toate lansatoarele nucleare din Rusia și China?

Raportul intitulat „Maeștrii aerului: stabilitate strategică și lovituri convenționale” a fost scris de Dan Plesch și Manuel Galileo.

Studiul se concentrează asupra potențialului SUA și al aliaților săi de a efectua un atac preventiv non-nuclear asupra inamicilor săi folosind capacitățile convenționale de apărare antirachetă.

Acesta examinează dacă SUA și aliații au capacitatea de a distruge forțele nucleare strategice rusești și chineze printr-un atac preventiv non-nuclear.

Studiul vine cu un an înainte de expirarea procesului START dintre SUA și Rusia – care este programat să aibă loc în 2025.

Solicită diferitelor organizații internaționale să înțeleagă gravitatea situației și să discute despre o posibilă dezarmare nucleară de ambele părți.

Anunțul recent al SUA că va disloca rachete cu rază lungă de acțiune în Germania până în 2026 este discutat în special în studiu.

Desfășurarea în sudul Germaniei va aduce mai multe site-uri de lansare a rachetelor balistice intercontinentale (ICBM) din Rusia în raza de acțiune.

De asemenea, se afirmă că distrugerea rachetelor mobile și celor greu accesibile poate fi efectuată și de aeronave americane cu bombe și rachete cu rază scurtă de acțiune și rachete de croazieră și balistice.

SUA domină și pe mare și în aer

Rachetele de croazieră includ JASSM-ER și -XR, Tomahawk, AMRAAM, SM-3 și SM6, trase din bombardiere stealth și alte avioane, nave și baze terestre.

Deși Rusia și China au făcut progrese semnificative în detectarea radar, raportul spune că este încă insuficient împotriva tehnologie stealth pe care o au SUA și aliații săi.

Mai mult, aeronavele cu echipaj și dronele fără pilot pe care le dețin SUA extind raza de acțiune a armelor și, de asemenea, reduc timpul necesar pentru impact.

Citește și: Șeful CIA dezvăluie momentul în care Putin era gata să bombardeze nuclear Ucraina. „Este un bătăuș”

În plus, sistemele Aegis, Patriot, THAAD și alte sisteme de apărare aeriană oferă SUA posibilitatea de a doborî ICBM-uri rusești și chineze, alături de rachetele aer-aer care pot fi folosite pentru a le distruge în faza de impuls la câteva minute după lansare, potrivit interestingengineering.com.

Raportul arată că submarinele rusești sunt mai ușor de urmărit și în raza de acțiune a țărilor NATO.

Studiul analizează în continuare bombardierele strategice pe care le au China și Rusia. Numind bombardierele strategice cu turbopropulsoare rusești TU-95MS „Bear” drept „lente și vulnerabile”, raportul adaugă că acestea ar putea fi problematice numai dacă sunt capabile să lanseze fără a fi interceptate, dar acest lucru nu constituie o problemă prea mare. pentru NATO.

Citește și: NATO comandă lasere pentru precizia rachetelor aer-sol de 120.000.000 €. Ce țări le vor primi?

În plus, bombardierele strategice TU-160/M „White Swan” folosite de Rusia care se laudă că pot lua SUA și aliații săi „prin surprindere”, sunt depășite de radarul american și de capacitățile aer-aer.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te