Raed Arafat: „La nivel național au fost stabilite 923 de puncte de prim-ajutor şi hidratare”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.07.2022 - 11:08
Raed Arafat: „La nivel național au fost stabilite 923 de puncte de prim-ajutor şi hidratare”/FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anunţat, vineri, măsurile luate pentru combaterea efectelor caniculei, menţionând că au fost stabilite, la nivel naţional, 923 de puncte de prim-ajutor şi hidratare

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Arafat a atenţionat că joi s-au înregistrat 1.207 de hectare de suprafeţe arse în diferite zone ale ţării.

"Au fost stabilite ieri 923 de puncte de prim-ajutor şi hidratare prin deciziile Comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, la nivel naţional, şi au fost asistate, în aceste puncte, 226 de persoane, trei dintre acestea au trebuit să fie transportate la unităţi sanitare. În perioada de referinţă din ultimele 24 de ore, Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au desfăşurat patru misiuni de transport a apei menajere către zone afectate de secetă, iar autorităţile publice locale au efectuat alte 12 transporturi de apă menajeră şi 14 transporturi de apă pentru animale", a precizat Arafat, la videoconferinţa premierului Nicolae Ciucă cu prefecţii, pe tema măsurilor de intervenţie pentru combaterea efectelor caniculei.

El a spus că, pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate 47 de acţiuni de informare preventivă. Cu acest prilej, au fost distribuite 2.505 de materiale de informare.

Citește și: EXCLUSIV Buhnici, implicat în afaceri de 15.000.000 lei în ultimii 3 ani. Un milion, rulat în IT

"De asemenea, în mediul rural, s-au desfăşurat 244 de misiuni de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă ce au vizat transmiterea de mesaje preînregistrate în vederea conştientizării riscului generat de temperaturile extreme. Aceste lucruri s-au făcut inclusiv în colaborare cu colegii de la ordine publică, care au desfăşurat şi ei, la rândul lor, acţiuni de monitorizare şi de verificare", a adăugat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, au fost făcute 54 de controale de prevenire în urma cărora au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 162 de avertismente şi 38 de amenzi, în cuantum de 74.800 de lei, potrivit Agerpres.

Citește și: VIDEO Ucraina va primi avioane Gripen, Rafale și Eurofighter. S-a zis cu supremația aeriană a Rusiei

"Ieri s-au înregistrat 1.207 hectare de suprafeţe arse în diferite zone ale ţării. (...) Ieri, ISU Iaşi au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată pe o suprafaţă de 50 de hectare. În urma intervenţiei, a rezultat, din păcate, o persoană decedată de 74 de ani, care a fost găsită în câmpul respectiv.

Este exact ce am avertizat noi - arderile necontrolate pot surprinde oameni în zonă, care să ducă fie rănirea lor, fie chiar la deces, lucru care s-a întâmplat chiar ieri, această situaţie fiind raportată de către ISU Iaşi", a menţionat secretarul de stat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te