Putin pulverizează „piața luxului” estimată la 4,5 miliarde $. Hermes şi Chanel se închid în Rusia

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.03.2022 - 15:09
Hermes şi Chanel îşi suspendă activităţile în Rusia. Piața luxului este estimată la 4,5 miliarde $ / VB

Două dintre marile grupuri franceze din industria produselor de lux, Hermes şi Chanel, au anunţat vineri închiderea temporară a magazinelor lor din Rusia.

SHARE

Potrivit statista, vânzările produselor de lux erau estimate, astfel, în 2022:

- 247 milioane dolari pentru cercei, lanțuri etc

- 1,3 miliarde haine de lux

- 800 milioane ceasuri și bijuterii

- 2,2 miliarde cosmetice și parfumuri

"Ţinând cont de îngrijorările tot mai mari legate de situaţia actuală, de incertitudinea crescândă şi de complexitatea operaţiunilor noastre", casa Chanel a decis "să îşi suspende temporar activităţile în Rusia", au precizat reprezentanţii companiei franceze într-un comunicat.

Chanel deţine 17 magazine în regie proprie în Rusia, precum şi puncte de vânzare în magazine mari, având în total 371 de angajaţi în această ţară.

"Nu vom mai face livrări în Rusia, ne închidem magazinele şi am suspendat deja comenzile online. Siguranţa angajaţilor noştri este prioritară şi rămânem în contact strâns cu echipele noastre locale, pe care vom continua să le sprijinim", au precizat reprezentanţii casei Chanel.

Puţin mai devreme în timpul zilei de vineri, reprezentanţii Hermes, care s-au declarat "foarte îngrijoraţi de situaţia actuală din Europa", au anunţat pe pagina de LinkedIn a companiei decizia de a "suspenda temporar" cele trei magazine Hermes din Rusia - inclusiv pe cel aflat în celebrul magazin universal Gum din Moscova - şi de a sista toate activităţile comerciale în această ţară începând de vineri seară.

"Vom continua să le susţinem pe echipele noastre aflate la faţa locului", au transmis reprezentanţii grupului francez, care are aproximativ 60 de angajaţi în Rusia.

Cu ocazia publicării rezultatelor sale financiare pe 18 februarie, Hermes a anunţat că intenţionează să deschidă un magazin la Sankt Petersburg în 2022. Această lansare a fost amânată sine die, a precizat, vineri, compania franceză.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.