Putin face pe naivul. Spune că n-are nicio legătură cu criza migranților din Belarus

DE Adrian Costin | Actualizat: 13.11.2021 - 11:28
Vladimir Putin Foto: Facebook

Exercițiile militare neplanificate efectuate de NATO în Marea Neagră reprezintă ”o provocare serioasă„ pentru Moscova, a transmis liderul rus, într-o declarație de presă publicată de Kremlin.

SHARE

Președintele rus Vladimir Putin a susținut sâmbătă că declarațiile referitoare la intențiile Rusiei de a ataca Ucraina sunt ”alarmiste”. În același timp, el a susținut că exercițiile NATO din Marea Neagră reprezintă o ”provocare serioasă” la adresa Moscovei, relatează Reuters.

Citește și: Frații Anaser și Lindon Duduianu, Mircea și Vali Nebunu, dispăruți fără urmă. Preda, protejat

Exercițiile militare neplanificate efectuate de NATO în Marea Neagră reprezintă ”o provocare serioasă„ pentru Moscova, a transmis liderul rus, într-o declarație de presă publicată de Kremlin.

Citește și: Interlopii Zabar, Fildeș, Biță, Rafi, Decan, Noris și Țugui s-au încăierat la Poliție pentru o casă

''Statele Unite şi aliaţii lor din NATO efectuează exerciţii neprevăzute în Marea Neagră. Nu doar cu un grup naval destul de puternic, ci şi cu aviaţie, inclusiv aviaţie strategică. Este o provocare serioasă pentru noi", a declarat Putin.

Citește și: Pardalian, Piedone, Paris, Țane și Nat din clanul Sadoveanu, sub control judiciar pentru șantaj

Putin spune că Rusia n-are nicio legătură cu ce se întâmplă în Belarus

El a susținut din nou că Rusia nu are nicio legătură cu criza migranților de la granița dintre aliatul său, Belarus, și Uniunea Europeană.

''Văd că toată lumea o ştie. Nu avem nimic de-a face cu ce se întâmplă acolo", a declarat Putin pentru postul Vesti, într-un interviu difuzat sâmbătă, după ce mai multe voci occidentale l-au acuzat în această săptămână pe preşedintele rus că a pus la cale împreună cu Minskul trimiterea de migranţi la frontiera dintre Belarus și Polonia.

Într-un comentariu publicat pe site-ul președinției, Vladimir Putin mai susține că speră ca președintele bielorus Alexander Lukașenko și cancelarul Germaniei Angela Merkel să vorbească direct despre această criză, pentru că refugiații vor să ajungă în Germania.

Pe de altă parte, Putin i-ar fi cerut lui Lukaşenko să nu blocheze tranzitul de gaz rusesc către Europa pentru că asta ar afecta grav sectorul energetic al Europei şi ”nu ar ajuta la dezvoltarea relaţiilor noastre cu Belarusul".

Statele Unite ale Americii trag un semnal de alarmă pentru aliații din Uniunea Europeană că Rusia ar putea cântări asupra unei potențiale invazii a Ucrainei, pe măsură ce tensiunile izbucnesc între Moscova și blocul Occidental cu privire la migranți și aprovizionarea cu energie, scrie Bloomberg.

În timp ce Washingtonul monitorizează îndeaproape concentrarea forțelor ruse în apropierea graniței cu Ucraina, oficialii americani au informat omologii UE cu privire la preocupările lor față de o posibilă operațiune militară, potrivit mai multor persoane familiarizate cu problema.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins vineri raportul drept „eforturi goale și nefondate de a exacerba tensiunile”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te