Putin a împlinit 70 de ani în buncăr de teama succesorului și cu acces la butonul nuclear. Scenarii

DE Elena Andrei | 07.10.2022 - 17:23
Putin la ăntâlnire cu liderii statelor membre ale Comunității Statelor Independente/foto: Profimedia Images

Doar o mână de oameni cunosc locația exactă unde președintele Vladimir Putin își sărbătorește vineri, la Sankt Petersburg, cea de-a 70-a aniversare, dar surse de la Kremlin spun că acesta își petrece tot mai mult timp izolat în adâncurile unui buncăr nuclear.

SHARE

Kremlinul a anunțat oficial că Putin își va petrece ziua de naștere muncind. Acesta a purtat o discuție la telefon cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, și a avut o întâlnire informală cu liderii țărilor CSI la reședința prezidențială Konstantin Palace din Strelna, în apropiere de Sankt Petersburg.

După care a dispărut în buncăr, potrivit surselor. Lucrurile nu stau bine în cercul lui intim, care devine din ce în ce mai restrâns și în care s-a instalat îndoiala și suspiciuni în privința loialității unora dintre „prieteni”.

Un membru al cercului intim al lui Vladimir Putin și-a exprimat dezacordul direct față de președintele rus în ultimele săptămâni cu privire la modul în care acesta a gestionat războiul din Ucraina, potrivit unor informații obținute de serviciile secrete americane.

Informația a fost considerată suficient de importantă pentru a fi inclusă în informarea zilnică a președintelui Biden și împărtășită cu alți oficiali americani.

Un al doilea oficial occidental de rang înalt a declarat că tensiunile interne sunt urmare a  campaniei militare dezastruoase, care a tensionat atmosfera de la Kremlin.

„Există o mulțime de oameni care sunt convinși că ceea ce se întâmplă nu este cursul corect de acțiune", spun sursele, drept urmare liderul de la Kremlin se teme că va fi înlocuit.

Afundat în cel mai mare dezastru al președinției sale, teama lui Putin că va fi înlocuit este justificată, iar experții occidentali avertizează că niciunul dintre succesorii despre care s-a vorbit nu va fi unul cu care se poate negocia.

Consilierul lui Putin, Serghei Glaziev, aspirant la suucesiune, s-a arătat frecvent pentru „bombardarea întregului Occident".

Citește și

Rusia amenință: Asistența militară a UE în Ucraina face blocul „parte din conflict”

Polonia, în discuții pentru a găzdui pe teritoriul său și a avea acces la arsenalul nuclear al NATO

Iar Nikolai Patrușev, un loialist al Kremlinului, care a fost, de asemenea, vehiculat ca potențial succesor, este vehement antiamerican.

Evgheni Prigozin, „bucătarul” lui Putin, care are „propria armată” de mergenari- Grupul Wagner și conexiuni în GRU, este poate cel mai rău posibil succesor. Acesta a cerut folosirea de arme nucleare ca să radă Occidentul.

Alți analiști atrag atenția asupra altui pericol: în Rusia post-Putin, liderii militari sau ai serviciilor de informații care au acces la sisteme de armament se vor lupta să-și sporească puterea sau să facă bani.

Sistemele de rachete ar putea fi vândute celui care oferă cel mai mult și ar putea fi vândute pe piața neagră.

În anii '90, liderii occidentali se temeau că armele nucleare și armele de distrugere în masă ar putea ajunge în mâinile regimurilor autoritare după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Aproximativ 30.000 de bombe nucleare au fost repartizate în patru țări în momentul prăbușirii URSS.

De asemenea, cel puțin 40.000 de tone de arme chimice erau prezente, potrivit Centrului pentru Controlul Armelor.

Un arsenal distructiv imens ce ar putea ajunge pe mâinile teroriștilor care urăsc Occidentul.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te