Directorul executiv al submarinului Titanic oferea bilete la preț redus unui milionar, susținând că excursia, care s-a dovedit a fi sortită eșecului, "era mai sigură decât traversarea străzii”.
Milionarul a refuzat biletele
Jay Bloom, un finanțator din Los Angeles, a dezvăluit mesaje între el și Stockton Rush, în care acesta din urmă îi oferea bilete pentru a se scufunda la epava Titanicului folosind Titan, la un preț redus. Bloom a refuzat biletele, fiind îngrijorări din cauza siguranței.
Citește și: Pakistanezii morți pe Titan, asociați cu un producător de lactate din România. Brand iubit de români
Jay Bloom a exprimat îngrijorări cu privire la siguranța acestei călătorii înaintea expediției programate pe 18 iunie.
„Scufundarea este mai sigură decât traversarea străzii”
Cu toate acestea, Rush a încercat să-l convingă pe Bloom că scufundarea era "mai sigură decât traversarea străzii", susținând că nu s-a înregistrat nicio accidentare într-un submarin nemilitar în ultimii 35 de ani, relatează Insider.
Stockton Rush a apărat designul submarinului Titan, afirmând că reglementările excesive au împiedicat inovația și că asumarea riscului face parte din viață.
Submersibilul Titan, care avea la bord 5 oameni și mergea în adâncurile Oceanului Atlantic spre epava Titanic, a suferit o „implozie catastrofală”.
Citește și: VIDEO Cum s-a produs implozia Titan-ului și ce înseamnă de fapt resturile găsite pe fundul oceanului
La acele adâncimi, submersibilul era supus unei presiuni uriaşe, când chiar şi cel mai mic defect structural putea fi dezastruos, au declarat experți citaţi de CNN.
Batiscaful Titan a pierdut contactul cu nava-mamă când a coborât 12.500 de picioare, adică 3.800 de metri adâncime, spre fundul Oceanului Atlantic, unde au fost găsite bucăți din navă.
Cadavrele victimelor vor putea fi recuperate?
Titanic Five a confirmat decesul, prin către Garda de Coastă a SUA, iar acum atenția lumii se îndreaptă către potențiala recuperare a epavei submersibilului Titan și a victimelor din acesta.
Un submarin de salvare, operat de la distanță, se afla în apropierea epavei navei. Cu toate acestea, presiunea hidrostatică enormă, exercitată de apa, la acele adâncimi, face o recuperare foarte puțin probabilă.
Citește și: Cei 5 aventurieri de lângă Titanic au murit instantaneu, striviţi de presiunea hidrostatică imensă
În timp ce unele animale pot supraviețui la adâncimi extreme, datorită adaptării la viaţa marină, ființele umane pot rezista doar până la aproximativ 400 de metri, fără ajutorul tehnologiei moderne.