Prințul Harry, dezvăluiri senzaționale: „Charles glumea pe seama zvonurilor că nu ar fi tatăl meu”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.01.2023 - 13:13
Prinții Harry și Wiliiam, alături de soțiile lor- Foto: PA Media

O serie de afirmații și acuzații senzaționale din autobiografia Prințului Harry, „Spare”/„Rezerva”, au fost deja dezvăluite publicului înainte de data lansării oficiale a volumului de memorii, 10 ianuarie.

SHARE

Cartea descrie „nemulțumirile și amărăciunile” din Familia Regală britanică, cum ar fi de pildă faptul că Harry și William l-au îndemnat pe tatăl lor, Regele Charles al III-lea, să nu se căsătorească cu Camilla, scrie BBC.

Ziarul „The Guardian” a publicat primul fragmente din cartea Prințului Harry. Una dintre cele mai izbitoare afirmații ale sale a fost modul în care a fost atacat fizic de fratele său.

De asemenea „The Guardian” a scris și despre faptul că William și Catherine, Prințul și Prințesa de Wales, au râs după ce l-au văzut  pe Harry îmbrăcat într-o uniformă nazistă.

BBC face un inventar al celor mai relevante afirmații din carte:

Harry și William l-au îndemnat pe tatăl lor să nu se căsătorească cu Camilla

Prințul Harry scrie că el și Prințul William l-au implorat pe tatăl lor să nu se căsătorească cu Camilla, în prezent Regina Consoartă, din cauza temerilor că va fi o mamă vitregă rea, a scris „The Sun”.

Publicația relatează că Harry și fratele său au avut întâlniri separate cu Camilla înainte ca ea să se alăture oficial familiei. Cei doi au fost, în cele din urmă, dispuși să o accepte, cu condiția să-l facă fericit pe Regele Charles al III-lea.

Nu există detalii despre când a avut loc întâlnirea sau câți ani avea Harry în acel moment.

O femeie cu puteri paranormale „transmitea” un mesaj de la Diana

Prințul Harry descrie și cum tristețea sa legată de moartea mamei sale, Diana, l-a determinat să caute ajutor de la o femeie cu pretinse puteri paranormale, care pretindea că „are puteri să transmită un mesaj de la Prințesa de Wales”.

„Mama ta spune că trăiești viața pe care ea nu a putut-o trăi”, susține Harry că i-a spus femeia. „Trăiești viața pe care și-a dorit-o pentru tine”.

Diana a murit într-un accident de mașină la Paris în 1997, când Harry avea 12 ani.

Nu există nici un detaliu despre locul sau când a avut loc întâlnirea cu această femeie, scrie „The Guardian”.

William l-a „doborât la podea"

Prințul Harry susține că fratele său l-a prins de guler, i-a rupt colierul și l-a doborât la podea la cabana lui din Londra.

Cartea prezintă și o ceartă dintre cei doi despre care Harry susține că a fost declanșată de comentariile făcute de William despre Meghan.

Harry scrie că fratele său a criticat-o pe Meghan, descriindu-o ca fiind „dificilă”, „nepolitică” și „abrazivă”.

Ducele de Sussex a spus că fratele său repetă ca un „papagal cele scrise de presă”. Confruntarea a escaladat, scrie „The Guardian”, având loc chiar o presupusă altercație fizică.

„A pus jos [un pahar cu apă] și s-a îndreptat spre mine. Totul s-a întâmplat atât de repede. Atât de repede. M-a prins de guler, rupându-mi colierul și m-a trântit la podea. Am aterizat pe castronul câinelui, care s-a spart sub mine, bucăți din el tăindu-mă. Am stat acolo o clipă, năucit, apoi m-am ridicat în picioare și i-am spus să iasă", povestește Harry în cartea sa.

William și Catherine au râs de costumul nazist al lui Harry

În cartea de memorii scrie, de asemenea, că William și Catherine au râs când Harry s-a îmbrăcat într-o uniformă nazistă, pentru o petrecere din 2005.

Harry susține că le-a cerut celor doi să-l ajute să aleagă dintre mai multe costume, iar ei au optat pentru uniforma nazistă. El detaliază în memoriile sale:

„I-am sunat pe Will și Kate și i-am întrebat ce părere au.

- Uniforma nazistă, au spus ei.

A închiriat-o, împreună cu o mustață ridicolă. 

Willy și Kate râdeau. A fost chiar mai rău decât costumul de leopard al lui Willy. Mult mai ridicol”.

Harry avea 20 de ani când „The Sun” a publicat o fotografie pe prima pagină cu el îmbrăcat în uniformă la o petrecere costumată cu tema „Nativ și colonial”.

Cocaină la 17 ani și canabis la Eton

Prințul Harry mai povestește că i s-a propus să tragă „o linie de cocaină” acasă la cineva, pe când avea 17 ani, și recunoaște că a acceptat și că a luat drogul în alte câteva ocazii, deși nu i-a plăcut.

„Nu a fost foarte distractiv și nu m-a făcut să mă simt deosebit de fericit, așa cum părea să-i facă pe ceilalți, dar m-a făcut să mă simt diferit și acesta a fost obiectivul meu principal. Eram un băiat de 17 ani gata să încerce orice ar modifica ordinea prestabilită”, a scris el.

Citește și:

Prințul Harry a scris în memorii că a ucis 25 de afgani. Dar i-a fost teamă când William l-a bătut

De asemenea, Harry povestește că a fumat canabis într-o baie de la Colegiul Eton, unde a fost elev, în timp ce ofițerii de poliție din Thames Valley patrulau exteriorul clădirii.

A ucis 25 de luptători talibani în Afganistan

În timp ce a servit ca pilot de elicopter în Afganistan, între 2012-2013, Harry spune că a participat la șase misiuni, în care au fost uciși 25 de oameni, pe deplin justificat, în opinia sa.

„Nu a fost o statistică care m-a umplut de mândrie, dar nici nu m-a făcut să-mi fie rușine”, scrie el. „Când m-am trezit în căldura și confuzia luptei, nu m-am gândit la cei 25 dca la niște oameni. Erau piese de șah puse pe tablă, oamenii răi eliminați înainte de a putea ucide oameni buni”.

William a sugerat o capelă neînsemnată pentru nunta lui Harry și Meghan

Prințul Harry susține că atunci când l-a consultat pe fratele său cu privire la posibilitatea de a se căsători în Catedrala Sf. Paul sau în Westminster Abbey, Prințul William a spus că nu era posibil, deoarece acestea fuseseră locurile pentru nunțile lui Charles și Diana și, respectiv, pentru nunta sa cu Catherine.

William a sugerat în schimb o capelă situată în apropierea carei tatălui lor, Highgrove House din Cotswolds, spune Harry. În cele din urmă, Harry și Meghan s-au căsătorit la Capela Sf. George a Castelului Windsor, în mai 2018.

Atacuri de panică „terifiante” înainte de aparițiile publice

„Până la sfârșitul verii lui 2013, treceam printr-un moment prost, alternând între perioade de letargie debilitantă și atacuri de panică terifiante”, scrie Harry în memoriile sale.

Citește și: Putin declară unilateral încetarea focului în Ucraina pentru Crăciun. Zelenski îl ignoră

Descriindu-și îndatoririle la acea vreme, de la discursuri până la interviuri, Harry spune că s-a trezit „incapabil să îndeplinească aceste funcții de bază”.

Înaintea discursurilor, transpiram și se declanșa panica. „Până până mă îmbrăcam și îmi legam pantofii, transpirația îmi curgea pe obraji și pe spate”, povestește el.

Regele Charles făcea glume pe seama paternității Prințului Harry

Prințul Harry a scris în cartea sa și despre zvonurile că Regele Charles nu este adevăratul său tată. Paternitatea lui Harry a fost pusă sub semnul întrebării de-a lungul anilor, mulți britanici fiind convinși că adevăratul său tată este instructorul de călărie al Prințesei Diana, maiorul James Hewitt, cu care aceasta a avut o aventură.

În memoriile sale, Harry îl acuză pe Charles că a făcut „săpături crude” pe acest subiect.

„Îi plăcea să spună povești, iar aceasta a fost una dintre cele mai bune din repertoriul său. Întotdeauna termina filosofând... Cine știe dacă sunt cu adevărat Prințul de Wales? Cine știe dacă sunt chiar tatăl tău adevărat? Râdea și râdea, deși era conștient că este o glumă nefastă, având în vedere zvonul care circula, potrivit căruia tatăl meu real era unul dintre foștii iubiți ai mamei: maiorul James Hewitt. O cauză a acestui zvon a fost părul roșu al maiorului Hewitt, dar o altă cauză a fost sadismul”, scrie Harry.

El spune că aceste zvonuri sunt neadevărate și notează că „mama mea nu l-a întâlnit pe maiorul Hewitt decât cu mult timp după ce m-am născut”.

Hewitt a negat acuzațiile aduse „Sunday Mirror” în 2002: „Nu există nicio posibilitate ca eu să fiu tatăl lui Harry. Vă pot asigura că nu sunt. Desigur, părul roșu este asemănător cu al meu și oamenii spun că semănăm. Nu am încurajat niciodată aceste comparații și, deși am fost cu Diana multă vreme, trebuie să afirm odată pentru totdeauna că nu sunt tatăl lui Harry. Când am cunoscut-o pe Diana, Harry era deja un copil mic.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te