Peste 50 de țări înarmează Ucraina împotriva Rusiei. „Putin, duceți-vă trupele acasă imediat”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 19.07.2023 - 08:04
Peste 50 de țări înarmează Ucraina împotriva Rusiei (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: mil.in.ua

Peste 50 de țări înarmează Ucraina împotriva Rusiei. Formatul Ramstein a fost inițiat pentru a sprijini în mod colectiv Ucraina și pentru a răspunde nevoilor de apărare ale armatei ucrainene în fața agresiunii ruse pe scară largă.

SHARE

Peste 50 de țări înarmează Ucraina împotriva Rusiei, cum s-a reafirmat în cadrul celei de-a 14-a întâlniri a Grupului de Cooperare pentru Apărare privind Ucraina.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că aliații nu se vor opri până când Ucraina nu va primi armele și muniția necesare.

Peste 50 de țări înarmează Ucraina împotriva Rusiei

„Războiul inițiat de Rusia a durat acum mai mult de 500 de zile. A fost complet neprovocat. Este complet inutil. Și este complet nedrept", a subliniat Austin.

El a menționat că Rusia continuă bombardamentele fără discernământ asupra orașelor ucrainene, ducând la moartea unor civili nevinovați, inclusiv a copiilor.

„După mai bine de un an de război, întreaga lume poate vedea eșecul Rusiei în a-și atinge obiectivele războiului său de agresiune”, a subliniat șeful Pentagonului, potrivit European Pravda.

Contraofensiva Ucrainei marchează un moment cheie în acest război, forțele armate ucrainene recâștigând controlul asupra teritoriului suveran.

Participanții Grupului de Cooperare pentru Apărare vor continua să ofere instruire și echipamente forțelor armate ucrainene pentru a ajuta la apărarea Ucrainei și contracararea agresiunii viitoare.

„Ucraina luptă pentru viața ei. Miza este mare. Dar acest Grup de Contact nu s-a ferit niciodată de o provocare. Statele Unite vor fi alături de Ucraina cât va fi nevoie. La fel și acest Grup de Contact", a subliniat Austin.

După cum s-a raportat mai devreme, miniștrii Apărării din Ucraina și Statele Unite, Oleksi Rejikov și Lloyd Austin, au avut o conversație telefonică înaintea reuniunii Grupului de Cooperare pentru Apărare privind Ucraina (18 iulie).

Marea Britanie:  „Putin, duceți-vă trupele acasă imediat”

Secretarul de Externe al Marii Britanii, James Cleverly, a declarat că lumea nu poate permite războiului să se prelungească în Ucraina și i-a cerut președintelui rus Putin să retragă imediat trupele din Ucraina și să deblocheze Marea Neagră pentru transport maritim, potrivit Ukrinform.

Citește și: VIDEO Putin, în criză: Iranul, furios că n-a primit avioanele SU-35 promise. Cecenii întorc armele

„Nu putem permite ca acest război să continue încă 500 de zile”, a spus Cleverly în timpul unui discurs la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU la New York.

Aceasta a reamintit că Adunarea Generală a ONU a cerut în mod repetat pacea bazată pe principiile Cartei ONU. 

Citește și: Rusia a adunat peste 100.000 de soldați, 900 de tancuri și 300 MLRS în zona Kupiansk. Ce vor să facă

„Planul de pace în 10 puncte al președintelui Zelensky arată calea de urmat. Ucraina vrea pace. Noi vrem pace. Întreaga lume vrea pacea”.

Comunitatea internațională caută o pace justă și durabilă, iar Rusia ar trebui să facă astăzi această alegere prin retragerea tuturor trupelor sale din Ucraina.

„Domnule Putin – duceți-vă trupele acasă. Încheiați acest război acum”, a spus Cleverly.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te