Atacul de doxxing (scris și doxing) este actul de a dezvălui online informațiile personale ale cuiva. Doxxing-ul este o formă de hărțuire online, care înseamnă expunerea publică a numelui real, a adresei, a locului de muncă sau a altor date de identificare ale cuiva. Doxxingul are loc fără consimțământul victimei, cu scopul de a umili sau de a agresa pe cineva.
citeşte şi: Hackerul Zeus, care era căutat de FBI pentru că a furat milioane $, prins când se plimba cu iubita
Alon Gal, co-fondator al companiei de monitorizare cyber Hudson Rock, spune că este vorba despre „una dintre cele mai semnificative scurgeri de informații pe care le-am văzut vreodată”, scrie Reuters, care citează un cercetător din domeniul securității cibernetice.
Twitter nu a făcut, până acum, comentarii cu privire la raportul lui Gal, pe care acesta l-a publicat la sfârșitul anului trecut și nu este clar dacă au fost luate măsuri.
Capturi de ecran ale forumului pe care au fost publicate aceste adrese au circulat pe internet în ultimele zile, informează Reuters, conform Digi24.
citeşte şi: Autor de șlagăre nemuritoare, Gabriel Dorobanțu a fost declarat demodat. A fost „călcat” de hackeri
Troy Hunt, creatorul site-ului „Have I Been Pwned”, prin care utilizatorii pot să verifice dacă adresele lor de email au fost compromise în cadrul unei scurgeri de informații a hackerilor, spune că informațiile arată că scurgerea a avut loc și este „exact așa cum a fost descrisă”.
Nu există încă indicii cu privire la identitatea hackerilor și nici cu privire la momentul în care s-a făcut atacul. Este posibil ca breșa să fi avut loc în 2021, înainte ca rețeaua să fie cumpărată de Elon Musk.
Susținerile cu privire la această breșă au variat – inițial s-a vorbit de 400 de milioane de adrese de email și numere de telefon scurse.
O astfel de breșă masivă ar putea duce la sancțiuni pentru Twitter din partea principalilor reglementatori și din America, dar și din Europa.