„Țările occidentale au semnat luni o declarație comună intitulată - Cu privire la necesitatea urgentă de a moderniza apărarea antiaeriană a Ucrainei”, a declarat președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.
„Astăzi, Cehia, Estonia, Polonia, Franța, Georgia, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Suedia, Marea Britanie și SUA au semnat o declarație comună numită Cu privire la necesitatea urgentă de a îmbunătăți apărarea aeriană a Ucrainei. Sunt sincer recunoscător pentru sprijinul oferit Ucrainei în această perioadă dificilă”, a scris Stefanchuk pe Twitter luni.
Newsweek România a cerut un punct de vedere de la Ministerul de Externe.
România, sprijin pentru ucraina
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat înfiinţarea, pe teritoriul României, a unui "hub" pentru donaţiile către Ucraina.
"În ceea ce priveşte contribuţia României la efortul comunităţii internaţionale de sprijinire a Ucrainei, am decis astăzi înfiinţarea pe teritoriul ţării noastre a unei facilităţi logistice, un aşa-numit hub, un centru, care să permită colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina şi către ucraineni", a declarat şeful statului, marţi, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
Citește și: Luptători din peste 50 de țări s-au strâns în Legiunea internațională pentru apărarea Ucrainei
Preşedintele Klaus Iohannis a avut, luni, o discuţie cu premierul britanic, Boris Johnson, cu privire la situaţia din Ucraina şi măsurile pentru întărirea Flancului Estic.
"Înainte de viitorul Summit NATO, am avut un schimb de opinii aprofundat cu prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, cu privire la situaţia din Ucraina şi eforturile comune de susţinere a acestei ţări. De asemenea, am discutat despre măsurile necesare care trebuie luate în vederea întăririi Flancului estic", a scris preşedintele Iohannis, luni, pe Twitter.
Citește și: INFOGRAFIC Nouă țări au +9.400 de „capete” nucleare. Cum a evoluat arsenalul nuclear în 50 de ani