Luptători din peste 50 de țări s-au strâns în Legiunea internațională pentru apărarea Ucrainei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.03.2022 - 13:41
Luptători din peste 50 de țări s-au strâns în Legiunea internațională pentru apărarea Ucrainei/FOTO: bbc.com

Luptători din peste 50 de țări s-au alăturat Legiunii Internaționale pentru a apăra Ucraina de trupele rusești. Străini din Canada, din nordul Europei și chiar din Coreea de Sud luptă în aceste zile alături de soldații ucraineni.

SHARE

Străini din Canada, din nordul Europei și chiar din Coreea de Sud luptă în aceste zile alături de soldații ucraineni, spune Damien Magrou, conducătorul Legiunii, pentru publicația italiană Corriere Della Sera.

Citește și: Statul român nu știe unde e Alexander Adamescu și nici de ce nu e extrădat din Anglia de doi ani

„Legiunea Internațională Ucraineană face parte din armata oficială de la Kiev. Nu suntem o miliție. Suntem un departament oficial, o unitate de luptă. (...)

Ultima dată când am verificat, acum două zile, aveam 52 de naţionalităţi, au venit inclusiv din Coreea de Sud. Cei mai numeroşi sunt britanicii şi americanii. Dar provin mulți și din statele baltice și din nordul Europei. Și sunt mulți din Canada”, spune militarul. ”Cei mai numeroși din Europa, după britanici, sunt francezii, germanii și portughezi. 

Citește și: Asasini trimiși după Zelenski, dar și după Putin, ca „soluție” de încetare a războiului din Ucraina

În general sunt tineri. Majoritatea au între 25 și 40 de ani. Dar acceptăm și seniori între 60 și 80 de ani. Aș spune că acoperim toată gama de adulți. Avem și câteva femei. Ultima dată când am verificat erau 3% din total”, a precizat Damien Magrou.

Citește și: Fratele interlopului Romi Neguș, închis acum 14 ani, rămâne la închisoare. Criminalul se voia liber

Din Legiune fac parte persoane cu pregătire militară. Armata ucraineană nu are timp să instruiască oamenii fără experiență, explică Damien Magrou.

Citește și: Iohannis, pentru adoptarea de către Uniunea Europeană a unor sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei

„Rolul meu este să am grijă de ei. Apoi mă ocup de logistică, organizez transferuri din Polonia, țară unde sosesc din aproape toată lumea. Apoi mă ocup de partea de strângere de fonduri. Dar și comunicarea pe rețelele de socializare și presă. (...)

Acum căutăm doar profiluri de oameni care au deja pregătire militară, care au fost pe câmpul de luptă, care au fost deja în zone de război. Nu avem nevoie de cineva fără experiență pentru că nu facem prea multe antrenamente. Apoi sunt profiluri ca ale mele, care acționează în culise pentru a susține. Nu există diferențe formale sau de principiu în privința femeilor. Multe dintre ele au pregătire medicală.”, a declarat conducătorul Legiunii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te