OFICIAL. România a primit portofoliul Transporturi în noua Comisie Europeană

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.09.2019 - 15:11

Noul președinte ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a prezentat astăzi echipa și noua structură a următoarei Comisii, printre care se numără Rovana Plumb, care se va ocupa de portofoliul „Transporturi”.

SHARE

Noua Comisie Europeană va reflecta prioritățile și ambițiile prezentate în orientările politice, se arată într-un comunicat al acesteia.

„Comisia este structurată în jurul obiectivelor pe baza cărora președintele ales von der Leyen a fost votat de Parlamentul European. În centrul activităţii noastre se află necesitatea de a răspunde schimbărilor climatice, tehnologice și demografice care transformă societățile și modul nostru de viață.

Puterile existente urmează noi căi, noi puteri apar și se consolidează. Acest lucru a lăsat un sentiment de neliniște și teamă în numeroase comunități din întreaga Europă. UE trebuie să conducă tranziția către o planetă sănătoasă și către o nouă lume digitală, însă nu poate face acest lucru decât ținând oamenii aproape și adaptând economia socială de piață unică a Europei astfel încât să corespundă noilor ambiții din ziua de astăzi”, reiese din comunicat.

Ursula van der Leyen a declarat că noua sa echipă va defini calea europeană de acum înainte.

„Vom acționa cu hotărâre împotriva schimbărilor climatice, ne vom consolida parteneriatul cu Statele Unite, ne vom defini relațiile cu o Chină mai autonomă și vom fi un vecin fiabil, de exemplu pentru Africa. Această echipă va trebui să apere valorile și standardele noastre de nivel mondial.

Citește și Comisarul pentru Transporturi, Rovana Plumb, a promis 180 de km de autostradă. S-au realizat 20

Vreau o Comisie condusă cu hotărâre, care se axează în mod clar pe aspectele care ne preocupă și care oferă răspunsuri. Vreau să fie o Comisie bine echilibrată, agilă și modernă. Această echipă va trebui acum să câștige încrederea Parlamentului.

Comisia mea va fi o comisie geopolitică dedicată politicilor durabile și doresc ca Uniunea Europeană să fie gardianul multilateralismului, pentru că știm că suntem mai puternici realizând împreună ceea ce nu putem face singuri”, a menționat noul președinte al Comisiei Europene, potrivit comunicatului.

Președintele Comisiei Europene a ales-o din partea României pe Rovana Plumb, în pofida zvonurilor apărute în presă, potrivit cărora propunerile României, Dani Nica și Rovana Plumb ar fi fost respinse de Ursula von der Leyen, iar aceasta a primit portofoliul „Transporturi”.

Parlamentul European trebuie acum să-şi dea acordul pentru întregul Colegiu al Comisarilor, inclusiv preşedintele şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate / vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Votul va fi precedat de audierea comisarilor desemnaţi în comisiile relevante ale PE, în conformitate cu regula 125 din Regulamentul de procedură al parlamentului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te