OAN, postul TV ultraconservator pro-Donald Trump, scos din grilă de un mare operator din SUA

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.01.2022 - 12:43
OAN, postul TV ultraconservator pro-Donald Trump, scos din grilă de un mare operator din SUA. / Foto: thedailybeast.com

Serviciul de televiziune DirecTV din SUA a decis să nu reînnoiască contractul cu One America News Network (OAN), canal ultra-conservator care răspândeşte teorii ale conspiraţiei şi este pro-Donald Trump.

SHARE

"În urma unei evaluări interne de rutină, am informat Herring Networks (proprietarul OAN) că nu intenţionăm să semnăm un nou contract la expirarea celui actual", a declarat vineri un purtător de cuvânt al DirecTV pentru AFP.

Acordul urmează să se încheie în aprilie anul viitor, potrivit unei surse.

DirecTV, care este deţinut de gigantul american de telecomunicaţii AT&T, nu a detaliat motivele deciziei sale.

Citește și: FOTO Alexandra, fiica fostului lider PSD Liviu Dragnea, și soțul său, Alex Mațaev, surprinși la mall

OAN este unul din noii jucători ultra-conservatori din domeniul ştirilor de televiziune, care îşi propune să muşte din cota de piaţă a Fox News.

La fel ca Newsmax sau Real America's Voice, OAN a refuzat să recunoască înfrângerea lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, difuzând teoriile conspiraţioniste privind fraudele electorale lansate de fostul preşedinte al SUA.

La mijlocul lunii noiembrie 2020, prezentatoarea OAN Christina Bobb dădea asigurări, de exemplu, că democraţii au "pregătit o lovitură de stat împotriva preşedintelui Statelor Unite".

Citește și: SPECIAL Noutățile și „șmecheriile” Rabla 2022: Prima de casare și ecobonusurile, reduse din pix

Chiar Donald Trump şi-a invitat susţinătorii să apeleze la OAN şi la Newsmax şi tot mai multe personalităţi republicane proeminente acceptă invitaţii din partea acestor televiziuni.

Canalului i-a crescut audienţa în urma alegerilor, dar decizia DirecTV reprezintă o lovitură pentru că este cel mai mare distribuitor al său, potrivit presei americane de specialitate.

OAN nu a răspuns imediat unei solicitări din partea AFP.

În urmă cu un an, atunci când susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump au pătruns în clădirea Congresului în timpul ceremoniei de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidenţiale, OAN şi Newsmax au denunţat, fără dovezi, o presupusă infiltrare a unor mici grupuri ale ultra-stângii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.