O șoferiță s-a trezit cu o amendă rutieră imensă dintr-un oraș în care nu a trecut în viața ei

DE Alexandra Lupascu | 18.04.2024 - 18:00
O șoferiță s-a trezit cu o amendă rutieră imensă dintr-un oraș în care nu a trecut în viața ei Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)
O șoferiță s-a trezit cu o amendă rutieră imensă dintr-un oraș în care nu a trecut în viața ei Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

O tânără în vârstă de 29 de ani s-a trezit cu o amendă acasă pentru că ar fi încălcat niște reguli de circulație într-un oraș în care nu a fost niciodată. Femeia a rămas fără cuvinte când a primit plicul.

SHARE

Tânăra a avut surpriza neplăcută de a primi o amendă de 184 de euro pentru că a folosit telefonul mobil la volan. Problema?

Cu siguranță nu se afla în orașul respectiv în acel moment și nici măcar la volanul mașinii sale. Cu toate acestea, numărul de înmatriculare de pe amendă corespunde vehiculului ei. 

"Este un mister total", a declarat rezidentul din Kerksken.

O șoferiță s-a trezit cu o amendă rutieră imensă dintr-un oraș în care nu a trecut în viața ei

Infracțiunea ar fi fost comisă pe 27 ianuarie 2024, la ora 15.32. Un ofițer de poliție din La Louvière ar fi dat peste vehiculul lui Hanne și ar fi observat că aceasta avea telefonul mobil în mână.

Citește și: Un an închisoare și 30.000 € amendă, dacă șoferii români de TIR nu se întorc acasă la 4 săptămâni

Câteva săptămâni mai târziu, tânăra a primit o amendă de 184 de euro la domiciliul său din Kerksken. Ea nu a înțeles imediat despre ce este vorba, deoarece nu fusese niciodată în La Louvière și cu siguranță nu în acea zi.

Citește și: VIDEO Circulația în sensul giratoriu le dă bătăi de cap și polițiștilor. 850 lei amendă dată greșit

"Eram la patinoarul Liedekerke. Am chiar și fotografii și înregistrări video", explică ea. "Liedekerke și La Louvière sunt la mare distanță. Cum ar fi putut un polițist din La Louvière să dea peste mașina noastră? Este un adevărat mister.

Numărul de înmatriculare de pe amendă se potrivește, la fel ca și tipul de vehicul. În document se precizează că polițistul a constatat infracțiunea, dar nu l-a arestat pe șofer.

Prin urmare, Hanne bănuiește că polițistul a înregistrat un număr de înmatriculare greșit.

"Când am primit amenda, am fost extrem de șocată", spune ea.

"Am contactat imediat poliția din Haaltert/Denderleeuw, dar mi-au spus că nu pot decât să contest amenda."

Hanne a trimis apoi scrisori procurorului pentru a dovedi că cei doi soți nu au fost niciodată în La Louvière în acea zi.

"Am trimis dovada plății pentru a arăta că am fost în Liedekerke și ne așteptam ca procurorul să corecteze greșeala, dar nu a fost deloc așa.

Am primit o scrisoare de la procurorul general în care ni se spunea că tot ce trebuia să facem era să plătim amenda."

Scrisori către procurorul general

Tânăra și-a contactat apoi asiguratorul pentru a vedea ce se poate face, însă intervenția acestuia avea să o coste și mai mult. "De atunci, i-am scris ministrului justiției pentru a cere clarificări, dar am auzit și că nu suntem primii oameni care au avut această experiență neplăcută.

De aceea am decis să vorbesc despre asta, pentru că nu vreau ca acest lucru să se întâmple și altor persoane", spune Hanne.

"Dacă aș fi comis într-adevăr această infracțiune, nu aș fi contestat amenda, aș fi plătit-o imediat." Biroul ministrului a indicat că va investiga problema. Hanne, la rândul ei, a preferat să plătească amenda pentru a evita alte probleme.

Dirk Lauwers, expert în trafic: "Este important să poți prezenta dovezi suficiente."

Dirk Lauwers, expert în trafic rutier, explică faptul că, în astfel de cazuri, este întotdeauna important să poți prezenta suficiente dovezi pentru a contesta amenda.

"Am avut aceeași experiență cu o amendă pentru depășirea vitezei. 

Eram în străinătate la momentul respectiv, iar mașina mea se afla în garaj. Am reușit să prezint mai multe documente justificative și, în cele din urmă, nu a trebuit să plătesc amenda", explică el.

"Martorii potențiali sunt, de asemenea, importanți și pot fi de ajutor în astfel de cazuri, deși, desigur, fiecare caz trebuie examinat individual. Din păcate, dacă dovezile sunt insuficiente, nu se pot face prea multe."

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te