Monica Hingston a devenit călugăriță la 21 de ani, dar a părăsit mănăstirea când s-a îndrăgostit de o altă călugăriță.
S-au mutat într-un oraș de la malul mării pentru a trăi ca două suflete pereche, începe povestea relatată de The Insider.
„La 21 de ani, am mers la altar în ziua "nunții" mele purtând o rochie albă tradițională și o trenă imensă. După ce mi-am rostit jurămintele, am intrat într-o cameră de lângă catedrală. Două femei mi-au prezentat o rochie neagră austeră și m-au rugat să-mi scot rochia de mireasă. Apoi mi-au tăiat părul.
Cele două femei erau călugărițe.
Mirele meu a fost - Isus Hristos însuși”, începe reportajul pootrivit sursei mai su menționate.
Monica povestește că a fost o adolescentă fumătoare înrăită, cu un iubit motociclist, dar că provenea dintr-o familie că rădăcini religioasă. Vărul său ajunsese în apropierea Papei.
Citește și: Pași importanți pe două tronsoane din Autostrada Unirii. În 15 ani nu s-a săpat un metru
„Mama mea nu voia deloc să intru la mănăstire; credea că îmi limitam opțiunile în viață. Tatăl meu, între timp, a crezut că era o onoare de la Dumnezeu. Avea un frate care era preot.
Dar eu le admiram pe măicuțele care m-au învățat că nu banii sunt totul.
Citește și: VIDEO Reporterul WSJ arestat în Rusia, documenta recrutările companiei de mercenari Wagner
„Erau femei inteligente, grijulii și pline de compasiune care făceau binele fără să aștepte nimic în schimb. Am văzut că viețile lor aveau valoare și că aspirau să fie cele mai bune ființe umane pe care le puteau fi - ajutându-i pe alții.
Dar faptul de a fi călugăriță mi-a pus la încercare latura rebelă”, a spus fosta călugăriță.
După 20 de ani în mănăstire, m-am gândit să părăsesc definitiv Biserica.
Monica și-a luat luat un an sabatic și a călătorit cu autostopul prin America de Sud. În Chile, împreună cu două călugărițe americane au înființat un centru pentru femeile chiliene aflate în dificultate.
„Una dintre celelalte măicuțe se numea Peg. Ea era călugăriță de 25 de ani, iar eu ajunsesem la al 21-lea. Vorbeam ore întregi. Uram să o părăsesc la sfârșitul fiecărei zile.
Într-o zi, mi-a mărturisit: "Nu vreau să pleci, dar mi-e teamă să te rog să rămâi."
Monica spune că întreaga ei viață s-a schimbat în acel moment. Și-a dat seama că se îndrăgostise profund, iar ea simțea la fel.
„I-am scris papei cerându-i să fim eliberați de jurămintele noastre, iar el a aprobat rapid. Ne-am mutat în Torquay, Australia, pentru a trăi fericite ca un cuplu de lesbiene. Nu mai cunoscusem niciodată o asemenea fericire”.
Monica spune că vărul ei nu a fost de acord cu comuniunea lor.
În 2011, Peg a fost diagnosticată cu cancer la vezica biliară. A murit trei luni mai târziu, la 74 de ani. Monica avea 70 de ani.
„Durerea m-a învăluit. Am încetat să mai joc golf, să ascult muzică și să mă îmbrac elegant - tot ceea ce ne plăcea împreună. Am început să trăiesc în ceață”, mai povestește Monica.
În ultima ei scrisoare către mine, Peg a scris: "Bufnițele simbolizează inteligența, strălucirea, intuiția, inteligența rapidă, independența, puterea. Tu ești toate acestea, dragă Mon."
O călugăriță părăsește mănăstirea după 21 de ani
Durerea m-a învăluit. Am încetat să mai joc golf, să ascult muzică și să mă îmbrac elegant - tot ceea ce ne plăcea împreună. Am început să trăiesc în ceață.
Într-o dimineață, la un an de la moartea ei, am auzit ciorile atacând ceva într-un copac mic din fața casei mele. Mi-am ridicat încet jaluzelele de la fereastră și am încremenit în șoc. Era o bufniță - o bufniță mare și frumoasă, albă, cu o față în formă de inimă. Mi-a ținut privirea timp de 15 minute înainte de a zbura.
Am simțit în sfârșit cum se ridică ceața. M-am simțit viu - și nu mai eram singur”, își închiee povestea Monica.