O boală cruntă a distrus viața unei dansatoare. S-a trezit din comă fără mâini și fără picioare

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.03.2023 - 11:04
O boală cruntă a distrus viața unei dansatoare. S-a trezit din comă fără mâini și fără picioare - Foto: Profimedia Images

O tânără din Londra, în vârstă de 35 de ani, pasinată de dansuri a povestit cum o boală teribilă a mutilat-o în timpul unei călătorii într-o țară africană.

SHARE

Tatiana Timon, a suferit o formă severă de malarie care a lăsat-o fără mâini și fără picioare. Tatiana s-a îmbolnăvit de malarie în timpul unei vacanțe în Africa, unde a mers să se perfecționeze în dansuri tipice africane de care este pasionată.

O boală cruntă a distrus viața unei dansatoare. S-a trezit din comă fără mâini și fără picioare

Scurta ședere în Angola a decurs conform planului, iar tânăra englezoaică se întorsese acasă crezând că își poate relua rutina zilnică. La câteva zile după întoarcere, însă, a început să se confrunte cu probleme de sănătate.

Ea a constatat inițial că nu mai poate merge pe bicicletă după ce a căzut în drum spre serviciu. Apoi a început să o obosească teribil mersul pe jos și s-a gândit că e probabil obosită de la viața frenetică pe care o ducea. Dar apoi a leșinat și a trebuit să fie dusă de urgență la spital, unde a fost ținută în comă.

Citește și: Ciocniri militare intense între Iran și SUA pe teritoriul Siriei. Rusia dă Teheranului avioane Su-35

Când Tatiana s-a trezit din comă, a descoperit că medicii i-au amputat toate cele patru membre din cauza unei forme severe de malarie.

„Abia când m-am trezit am aflat ce mi s-a întâmplat, dar m-am bucurat că măcar eram în viață”, a spus tânăra, dezvăluind că, atunci când era în comă, medicii le-au spus familiei și prietenilor că ea risca să moară.

Citește și: Județul cu cei mai mulți români care trăiesc din ajutorul social. Primesc aproape 300 de lei pe lună

Tatiana a explicat că medicii au fost nevoiți să îi amputeze toate cele patru membre pentru a împiedica septicemia să se răspândească la organele vitale.

Ea își amintește doar scurte amintiri, cum ar fi faptul că a fost dusă cu rotile în sala de operație și a văzut un "ferăstrău mare" înainte de operația de extirpare a picioarelor.

"Un lucru negativ pe care îl pot transforma într-un lucru pozitiv pentru a-mi face viața mai ușoară, pentru că nu-mi place stresul. "S-a întâmplat, așa că trebuie să mă descurc cu el."

Acum Tatiana învață încă să facă treburi casnice de bază, dar vrea să devină total independentă, fosta dansatoare mișcându-se acum cu grație pe noile sale picioare protetice și învățând recent să facă cafea fără mâini.

Odată ce va fi stăpânit elementele de bază, Tatiana speră să înceapă să danseze și să meargă din nou la sală - o performanță care ar fi fost de neconceput dacă medicii cu gândire rapidă nu ar fi reușit să îi amputeze membrele sub articulații, oferindu-i o mai mare mobilitate.

O Tatiana pozitivă a concluzionat: "Ceea ce mi s-a întâmplat m-a schimbat. Am sprijinul prietenilor mei, al familiei mele. Sunt doar recunoscătoare că sunt în viață", a spus ea, potrivit express.co.uk.

Povestea Tatianei Timon este o lecție importantă pentru oricine călătorește în zone în care malaria este endemică. Este esențial să fie luate măsurile de precauție necesare pentru a evita boala și de asemenea să fie cunoscute semnele și simptomele malariei, astfel încât să se acționeze rapid în caz de infectare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te