Nemți, danezi, japonezi, britanici din forțele speciale în „Legiunea Internațională” a lui Zelenski

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.03.2022 - 14:44
Nemți, danezi, japonezi, britanici din forțele speciale în „Legiunea Internațională” a lui Zelenski / BBC

Voluntari de elită din toată lumea au anunțat că vor lupta alături de Ucraina pentru a stopa invazia lui Vladimir Putin. Coaliția internațională este copleșitoare.

SHARE

Numărul voluntarilor care vor să se înscrie în armata ucraineană a crescut foarte mult, iar soldații vin din toate colțurile lumii.

În acest context, „Președintele Zelenski a anunțat crearea unei noi unități denumită Legiunea Internațională. Avem deja mii de solicitări din partea străinilor, care doresc să se alăture rezistenței față de ocupanții 🇷🇺 și să protejeze securitatea mondială de regimul Putin” a anunțat Hanna Maliar - ministru adjunct al Apărare.

Cine și-a anunțat înrolarea în armata ucraineană

Veterani din temutele forțe speciale britanice SAS, cu vârste între 40 și 60 de ani, pleacă voluntar în Ucraina pentru a se alătura forțelor ucrainene. Printre foștii agenți SAS se află lunetiști redutabili și experți în arme și rachete anti-tanc și anti-aeriene, care au luptat în Afganistan, Irak și în multe ale operațiuni speciale de pe întreg globul.

Citește și: Veterani din forțele speciale britanice se alătură ucrainenilor: „Știm că Putin respectă SAS”

Șaptezeci de cetățeni japonezi, inclusiv 50 de foști membri ai Forțelor de Autoapărare ale țării și doi veterani ai Legiunii Străine franceze, și-au exprimat dorința de a se oferi voluntari pentru Ucraina.

Un reprezentant al ambasadei ucrainene a declarat că a fost sunat de persoane care "doreau să lupte pentru Ucraina", dar a refuzat să ofere detalii. Agenția l-a citat pe lucrătorul de birou Keїchî Kurogi, în vârstă de 39 de ani, care dorea să vină în Ucraina pentru a se alătura Ligii Internaționale de Apărare a Ucrainei, relatează Ukrinform.

Citește și: 70 de japonezi și-au exprimat dorința de a lupta pentru Ucraina 

Copenhaga a dezvăluit că va permite cetățenilor danezi să se alăture forței militare internaționale pe care Kievul intenționează să o înființeze pentru a-și ajuta propria armată în conflictul cu Rusia. 

„Este o alegere pe care o poate face oricine. Acest lucru este valabil pentru toți ucrainenii care locuiesc aici, dar și pentru alții care cred că pot contribui direct la conflict”, a declarat duminică prim-ministrul Mette Frederiksen, într-o conferință de presă.

 Citelște și: Danemarca, prima țară care permite voluntarilor să se alăture brigăzii străine

Legiunea Străină Franceză a decis să-și lase luptătorii de origine ucraineană să meargă să-și apare țara. Ucraina ar beneficia de cei mai bine pregătiți soldați din lume.

După ce președintele Ucrainei, Vadimir Zelensky a declarat că a fost formată o nouă subdiviziune, Divizia de Trupe Internaţionale a Ucrainei, care va fi deservită de străini, a existat și o reacție a celebrei legiuni Străine Franceze.

Citește și: Militarii ucraineni din Legiunea Străină Franceză se întorc echipați pentru a-și apăra țara
 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te