Navalnîi, transferat în sfârșit la spital, după agravarea stării de sănătate

DE Alexandru Pop | 19.04.2021 - 12:51
Navalnîi, transferat în sfârșit la spital, după agravarea stării de sănătate/FOTO: Instagram/Navalny

Autoritatea penitenciarelor din Rusia a transmis luni că a decis tranfserul opozantului Alexei Navalnîi, aflat în greva foamei, la un spital destinat deținuților, relatează Reuters. SUA au avertizat Rusia că vor exista consecinţe dacă Alexei Navalnîi va muri în închisoare.

SHARE

Conducerea închisorii a mai susținut că starea de sănătate a opozantului rus în vârstă de 44 de ani este ”satisfăcătoare”, adăugând că acesta ar fi consultat zilnic de către un medic.

“O comisie medicală a decis mutarea lui A. Navalnîi la un spital regional pentru deținuți. Starea sa de sănătate este evaluată ca fiind satisfăcătoare și este examinat zilnic de către un medic. Pacientului i s-a prescris terapie pe bază de vitamine, cu acordul său”, a transmis conducerea închisorii, potrivit The Moscow Times.

Navalnîi, transferat în stare gravă

Zilele trecute, medici apropiaţi ai lui Alexei Nanalnîi au cerut să li se permită să îl vadă pe opozantul rus, care este bolnav şi în greva foamei, ei spunând că acesta poate suferi în orice moment un stop cardiac.

Citește și: Lacheul lui Stelian Nistor, actorul George Ivașcu, se crede șef al masoneriei. Însă a fost exclus

Navalnîi a intrat în greva foamei în data de 31 martie, în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie din Colonia penitenciară numărul 2 de la Pokrov, situată la 100 de kilometri est de Moscova, cunoscută drept una dintre cele mai dure din Rusia. Aliaţii opozantului rus au lansat un apel către populaţie să iasă în stradă la 21 aprilie pentru a-i salva viaţa lui Navalnîi.

Consilierul preşedintelui american Joe Biden pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că Administrația SUA a avertizat Rusia că vor exista consecinţe dacă Alexei Navalnîi va muri în închisoare.

Citește și: Videochatista cu sparanghel anti-mască, faliment: datorii de zeci de mii de lei, credit Prima casă

”I-am comunicat guvernului rus că este responsabilitatea sa ce i se întâmplă domnului Navalnîi în custodia sa şi că va fi tras la răspundere de comunitatea internaţională. În ceea ce priveşte măsurile specifice pe care le-am lua, analizăm variante şi nu le voi spune în acest moment, dar am comunicat că vor exista consecinţe dacă domnul Navalnîi va muri”, a spus Sullivan la CNN, potrivit Hotnews.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.