NATO înarmează rezistența ucraineană, ca Putin să nu „redeseneze harta Europei de Est”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 25.02.2022 - 20:15
NATO înarmează rezistența ucraineană, ca Putin să nu „redeseneze harta Europei de Est” / Vanity Fair
NATO înarmează rezistența ucraineană/foto: facebook

Țările occidentale au oferit deja Kievului arme defensive NLAW și Javelin, precum și sisteme de rachete antiaeriene Stinger și găsesc căi de a sprijini forțele de rezistență ucrainene, pentru ca Putin să nu vrea „să redeseneze harta Europei de Est”, după invazia Ucrainei.

SHARE


Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au discutat la telefon despre „modalitățile de a opri războiul brutal de agresiune al Rusiei” împotriva Ucrainei.

„Secretarul m-a informat despre noile sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei, precum și despre planurile de a livra noi arme defensive pentru a ajuta Ucraina să se apere”, a scris Kuleba pe Twitter.

„Ucraina rezistă pe teren”, a scris el, adăugând că țara sa are nevoie de ajutor pentru a face față agresiunii ruusești.

Vehiculele blindate rusești circulau pe străzile capitalei Kiev, după cucerirea aeroportului internațional Antonov de la periferia orașului.

Citește și

MUNCHEN Plan secret al NATO de a înarma rezistența ucraineană în cazul unei invazii rusești

Nava-cisternă sub pavilion Republica Moldova, lovită în Marea Neagră. Au loc operațiuni de salvare

Forțele ruse s-au apropiat de capitala Ucrainei din patru direcții, pe fondul bombardamentelor aeriene și cu rachete.

Locuitorii au intrat în adăposturi subterane, susținând că bombardamentul a fost cel mai puternic pe care l-au văzut de la asaltul Germaniei naziste asupra orașului lor, în 1941.

Surse militare occidentale se așteaptă ca Kievul să cadă în mâinile armatei ruse înainte de sfârșitul zilei de vineri, pregătind scena pentru schimbarea regimului.

Analiștii militari cred că armata lui Putin este suficient de puternică pentru a finaliza operațiunile împotriva țintelor strategice și pentru a efectua schimbarea regimului în cel mult 48-72 de ore.

Agențiile de informații occidentale se gândesc că, liderul rus, simțindu-se izolat la scară largă, să meargă mai departe, după Ucraina, și „să încerce să redeseneze harta Europei de Est”.

Boris Johnson a dezvăluit hotărârea de a înarma rezistența ucraineană într-un discurs dramatic la Conferința de securitate de la München, unde a declarat că este în interesul colectiv al Occidentului ca o invazie rusă „să eșueze și să fie văzută cum eșuează”.

Și SUA și-au manifestat decizia să înarmeze o rezistență ucraineană, neacceptând o victorie militară rusă care ar anihila principiile naționale de autodeterminare, potrivit The Financial Times.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te