Moscova afirmă că ajutorul occidental nu poate împiedica victoria Rusiei în Ucraina

DE Daniel Toșa | 06.05.2022 - 09:24
Moscova afirmă că ajutorul occidental nu poate împiedica victoria Rusiei în Ucraina/FOTO: profimediaimages.ro

Rusia a declarat joi că ajutorul occidental acordat Kievului a încetinit ofensiva sa în Ucraina, dar nu îi va împiedica victoria

SHARE

După aproape 10 săptămâni de război care s-a soldat cu mii de morți, a spulberat orașele ucrainene și a dezrădăcinat peste 13 milioane de persoane, Kremlinul a recunoscut că țările occidentale au împiedicat un sfârșit "rapid" al campaniei militare rusești.

"Statele Unite, Marea Britanie, NATO în ansamblu predau informații... forțelor armate ucrainene în mod permanent", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Împreună cu fluxul de arme pe care aceste țări îl trimit în Ucraina, toate acestea sunt acțiuni care nu contribuie la finalizarea rapidă a operațiunii", a declarat el reporterilor.

Cu toate acestea, ajutorul extern este "incapabil să împiedice realizarea" obiectivelor operațiunii militare ruse, a insistat el.

Citește și: VIDEO „Avionul apocalipsei”, de unde Putin poate declanșa un război nuclear, scos la parada de 9 Mai

Peskov a răspuns la un articol publicat miercuri de New York Times, în care se spunea că serviciile de informații furnizate de Statele Unite au ajutat armata ucraineană să vizeze "mulți" dintre cei aproximativ 12 generali ruși care au fost uciși până acum în război.

De când nu a reușit să cucerească Kievul la începutul invaziei sale, lansată de Moscova la 24 februarie, Rusia și-a concentrat eforturile în estul și sudul Ucrainei.

Citește și: Garry Kasparov: Supraviețuirea lui Vladimir Putin depinde de rezultatul războiului din Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a militat neobosit pentru ajutor din partea aliaților, a lansat joi o platformă globală pentru a ajuta Kievul să câștige războiul și să reconstruiască infrastructura țării.

Forțele rusești sunt pe punctul de a prelua controlul total al portului de importanță strategică Mariupol, unde trupele ucrainene blocate în oțelăria asediată Azovstal fac front comun.

Sute de soldați și civili au fost prinși în tunelurile subterane din epoca sovietică ale fabricii, în ceea ce a devenit ultimul buzunar de rezistență din zonă.

Rusia "încearcă să distrugă" unitățile ucrainene rămase în complexul vast, a declarat armata de la Kiev într-o declarație.

"Cu sprijinul avioanelor, Rusia a reluat ofensiva pentru a prelua controlul asupra uzinei", a precizat aceasta.

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri o încetare a focului pe timp de zi timp de trei zile la oțelărie pentru a evacua civilii din uzină, începând de joi dimineață.

Peskov a declarat joi că coridoarele umanitare pentru scoaterea civililor din Azovstal "funcționează astăzi".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te