Judecătorul a spus însă că Pence poate refuza să răspundă la întrebările legate de acțiunile sale de pe 6 ianuarie, când era președinte al Senatului, pentru certificarea alegerilor prezidențiale din anul 2020, potrivit uneia dintre surse.
Mike Pence trebuie să spună ce a vorbit cu Trump
Hotărârea judecătorului-șef James Boasberg, de la Tribunalul Districtual al SUA, din Washington DC, se adaugă la mai mult de o duzină de victorii pentru procurorul special Jack Smith, care forţează diferiţi martori să depună mărturie în fața marelui juriu.
Citeşte şi: Majoritatea americanilor crede că Donald Trump a făcut ceva ilegal sau lipsit de etică
Ea este neobișnuită, prin faptul că analizează puterile vicepreşedinţiei SUA, precum şi separarea puterilor. Pence are însă capacitatea de a face apel.
Fostul vicepreședinte a spus că echipa sa evaluează decizia instanței. El a afirmat, conform CNN, că „cerințele mărturiei mele în viitor sunt subiectul revizuirii noastre chiar acum și voi avea mai multe de spus. despre asta, în zilele următoare.”
Citeşte şi: Au apărut poze complet fake, cu Trump arestat, în închisoare, făcute cu inteligenţa artificială
În perioada premergătoare votului de certificare a Congresului, Pence s-a confruntat cu presiuni enorme din partea lui Trump și a aliaților săi, pentru a perturba planurile parlamentarilor de a valida victoria lui Joe Biden.
În calitate de președinte al Senatului, Pence a fost însărcinat să prezideze procedurile de certificare. Conversațiile lui Trump cu Pence, în zilele din jurul insurecției, au fost de mare interes pentru anchetatorii care cercetează atacul.
Deși Pence a refuzat să depună mărturie în fața Comisiei 6 ianuarie a Camerei, care a investigat insurecția, oamenii din jurul lui Trump au spus Comitetului, despre o discuţie telefonică aprinsă, pe care preşedintele de atunci al SUA l-a avut cu Pence, în ziua atacului, în care acesta l-a insultat pe vicepreședinte.