Mafiotul „Naşul Van Gogh" dă șpagă oficială o insulă de 80 mil. € pentru a-și reduce pedeapsa

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 29.11.2023 - 07:35
Mafiotul „Naşul Van Gogh" dă șpagă oficială o insulă de 80 mil. € pentru a-și reduce pedeapsa - Foto: Twitter/X

Mafiotul „Naşul Van Gogh" dă șpagă oficială o insulă de 80 mil. € pentru a-și reduce pedeapsa. Cunoscutul traficant de droguri, care a lucrat pentru Camorra, le-a spus judecătorilor și că doreşte să depună mărturie împotriva mafiei napoletane.

SHARE

Raffaele Imperiale, supranumit şi "Naşul Van Gogh", un fost traficant de droguri care acum doreşte să depună mărturie împotriva mafiei, a predat autorităţilor italiene o insulă artificială pe care o deţine în largul coastelor Dubaiului, în speranţa că îşi demonstrează astfel disponibilitatea de a coopera şi va primi o reducere a pedepsei, relatează News.ro, citând The Guardian.

Citește și: Droguri și cuțite, la Balul Bobocilor. Cum și-au dat seama jandarmii la cine erau

Anunţul a fost făcut luni, 27 noiembrie, în timpul procesului de la Napoli unde sunt judecaţi 20 de inculpaţi, printre care şi Raffaele Imperiale, supranumit "Naşul Van Gogh". El este un cunoscut traficant internaţional de droguri care a lucrat pentru Camorra, mafia napoletană.

Imperiale, fugar timp de cinci ani, a fost arestat în Dubai în august 2021 şi extrădat în Italia în martie 2022.

Mafiotul „Naşul Van Gogh" dă șpagă oficială o insulă de 80 mil. € pentru a-și reduce pedeapsa

Potrivit anchetatorilor, Imperiale a cumpărat insula, denumită Taiwan, în timpul cât s-a ascuns. Valoarea acesteia este estimată la 60-80 de milioane de euro şi face parte dintr-un arhipelag artificial construit în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite, numit "The World" (Lumea) şi având forma unei hărţi a globului pământesc.

Imperiale, care riscă o pedeapsă de 14 ani şi 10 luni de închisoare, încearcă să îşi demonstreze disponibilitatea de a coopera cu autorităţile în speranţa de a primi o pedeapsă redusă.

"Este clar că Imperiale doreşte reduceri de pedeapsă", a declarat procurorul Maurizio De Marco. "Evaluăm validitatea declaraţiilor sale, dar nu pare să existe niciun dubiu cu privire la autenticitatea lor", a spus procurorul.

Citește și: Albert Balint, noul șef al clanului Cămătaru. Conducea din închisoare o rețea de trafic de droguri

Gruparea de traficanți a mafiotului „Naşul Van Gogh", una dintre cele mai mari din lume

Imperiale şi-a început cariera infracţională într-o cafenea din Amsterdam, unde vindea canabis, şi se crede că a fost liderul unui supercartel al drogurilor, alături de cel care a fost cel mai căutat criminal din Olanda, Ridouan Taghi, de irlandezul Daniel Kinahan, reputat şef de bandă, şi de bosniacul Edin Gačanin, traficant de droguri.

Daniel Kinahan, tatăl său, Christopher, şi fratele său, Christopher Jr, sunt încă în libertate, în ciuda unei recompense de 5 milioane de dolari piusă pe capul lor.

Autorităţile italiene consideră că gruparea lui Imperiale este unul dintre cele mai mari 50 de carteluri de droguri din lume, cu un monopol virtual asupra cocainei peruane.

De este Imperiale supranumit "Naşul Van Gogh"

Imperiale, care se bucura de un stil de viaţă somptuos în Dubai şi cheltuia 400.000 de euro pe lună pentru a-l întreţine, şi-a câştigat porecla de "Naşul Van Gogh", deoarece deţinea două tablouri preţioase ale artistului, care fuseseră furate.

Tot pentru a-şi demonstra disponibilitatea de a coopera, Imperiale a predat tablourile autorităţilor judiciare. Plaja de la Scheveningen pe timp de furtună (1882) şi Congregaţia care părăseşte biserica reformată din Nuenen (1884) au fost recuperate şi returnate Muzeului Van Gogh din Amsterdam.

Tablourile fuseseră furate la 7 decembrie 2002 şi au rămas dispărute timp de peste 13 ani, până când, în urma informaţiilor furnizate de Imperiale, au fost găsite în apropiere de Napoli, în ianuarie 2016. În cele din urmă au fost returnate Muzeului Van Gogh şi au fost din nou expuse în martie 2017.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te