Macron: „Boris Johnson e un clovn, iar Marea Britanie, un circ”

DE Elena Andrei | Actualizat: 01.12.2021 - 22:26
Macron: „Boris Johnson e un clovn, iar Marea Britanie un circ” /foto: neweurope

Președintele Franței, Emmanuel Macron, l-a numit pe premierul britanic, Boris Johnson, un clovn, iar Marea Britanie un „circ”, pe fondul tensiunilor create de criza migranților din Canalul Mânecii.

SHARE

Președintele francez l-a mai numit pe Johnson și „bun de nimic”, din cauza comportamentului acestuia în disputele Marii Britanii cu Franța în privința pescuitului și al afacerii cu submarinele nucleare, au declarat persoane din cercul lui Macron pentru săptămânalul de investigație Le Canard Enchaine.

Izbucnirea furioasă a lui Macron a survenit în timpul unei călătorii în Croația, joia trecută - a doua zi după ce 27 de migranți s-au înecat în Canalul Mânecii într-una dintre cele mai grave dezastre înregistrate.

„De îndată ce a ajuns la Zagreb, la 24 noiembrie, Macron a vorbit la telefon cu Boris Johnson despre tragedia din Calais. În timpul acestei conversații, consilierii domnului Macon au aflat că prim-ministrul publicase deja pe Twitter o scrisoare adresată lui Macron, dar pe care acesta nu apucase s-o citească”, scrie Le Canard.

Citește și:

Rușii subminează armata franceză din Sahel

Supărat pe Johnson, Macron anulează întâlnirea miniștrilor de Interne în criza imigranților

 

Supărat, Macron le-a spus consilierilor ce-l însoțeau la Zagreb: „Bojo vorbește cu mine, pare cu picioarele pe pământ, totul este în regulă, avem discuții ca între adulți, apoi face un gest total neelegant. Întotdeauna, același circ.”

Potrivit Le Canard, citat de The Daily Mail, Macron a continuat: „Foarte repede, Boris Johnson și-a dat seama că situația este catastrofală pentru britanici. Nu este benzină în pompe, lipsesc o grămadă de lucruri. Se poziționează ca o victimă, face din Franța un țap ispășitor, încearcă să transforme fiecare situație simplistă într-o problemă complexă. Ne aflăm în această situație din martie. A făcut asta cu privire războiul cârnaților, la pescuit și la afacerea submarinelor. În privat, el spune că îi pare rău că acționează în acest fel, dar admite că, mai presus de toate, trebuie să răspundă opiniei publice”.

„Este foarte trist să vedem o țară grozavă, cu care am putea face atât de multe, condusă de un clovn. Johnson are atitudinea unui om bun de nimic”, a concluzionat Macron.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.