LIVE Haos la New York. Donald Trump a fost arestat. A fost amprentat de poliție, dar nu încătușat

DE Elena Andrei | Actualizat: 04.04.2023 - 21:18
Donald Trump în New York - Foto: Profimedia
Trump, așteptat la tribunalul din Manhattan-Foto: Profimedia Images

Haos în Manhattan în fața tribunalului unde va apărea Donald Trump, în procesul penal intentat fostului președinte la New York.

SHARE

Fostul președinte se confruntă cu zeci de acuzații legate de o presupusă plată de 130.000 de dolari către actrița porno Stormy Daniels, pentru ca ea să tacă cu privire la aventura lor înainte de alegerile din 2016. 

Trump a negat presupusa relație extraconjugală, precum și orice infracțiune.

Haos în Manhattan, după ce un imitator al lui Trump, într-o limuzină, a păcălit mulțimea adunată în fața tribunalului din Manhattan, declanșând scene furioase..

Fanii lui Trump s-au ciocnit cu mișcarea anti-Trump, iar mulțimea de reporteri de la fața locului s-a trezit blocată între protestatri.

Donald Trump a sosit la biroul procurorului districtual din Manhattan și se află în custodia poliției înainte de trimiterea în judecată.

El este oficial primul președinte care se confruntă cu acuzații penale atunci când se prezintă în instanță după rechizitoriul său istoric.

Conform legii din New York, de îndată ce un inculpat intră în clădire pentru o judecată, este arestat și în custodia procurorului districtual.

Lui Trump i se vor lua amprentele digitale ca parte a arestării. După ce i s-a luat amprentele, va fi trimis în judecată în fața unui judecător și acuzat oficial.

Fostul președinte nu este de așteptat să fie încătușat în cadrul arestării, se pare că la cererea Serviciului Secret. 

El va rămâne sub protecția permanentă a forțelor de ordine.

Trump a sosit luni la New York și se confruntă cu acuzații de fraudă în afaceri ca urmare a plății. Acestea includ cel puțin o acuzație de infracțiune, dar lista completă a acuzațiilor este de așteptat să fie deschisă după trimiterea în judecată.

Se așteaptă ca Trump să pledeze „nevinovat”. El și-a menținut nevinovăția de-a lungul întregii saga juridice și a respins pretenția lui Daniels de a fi plătit să tacă în 2016.

Fostul președinte programase să se întoarcă la Mar-a-Lago după înfățișarea în instanță. 

Cazul este supravegheat de judecătorul Curții Supreme de stat Juan Merchan, care a prezidat un proces al Organizației Trump și fostul director financiar Allen Weisselberg. Inculpații din acel dosar au fost găsiți vinovați de 17 capete de acuzare de fraudă fiscală și falsificare a registrelor comerciale.

Președintele Joe Biden este conștient de trimiterea în judecată a predecesorului său și va afla „evident” știrile, a comunicat Casa Albă marți, dar a subliniat că „nu este o prioritate”, potrivit CNN.

„Uite, președintele se va concentra asupra poporului american așa cum o face în fiecare zi. Procesul nu este ceva prioritar pentru el. Președintele se va concentra pe lucruri precum să ne asigurăm să reducem prețurile pentru poporul american”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, ca răspuns la o întrebare a lui MJ Lee de la CNN.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te