Lavrov se teme de interferența Occidentului la alegerile pentru Duma de Stat

DE Elena Andrei | 23.07.2021 - 21:48
Lavrov se teme de interferența Occidentului la alegerile pentru Duma de Stat/Foto: eurasianet

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri că responsabilii de strategiile politice din Occident încearcă „să zdruncine" situaţia din Federaţia Rusă înainte de alegerile pentru Duma de Stat (Camera Inferioară a Parlamentului bicameral).

SHARE

Alegerile vor avea loc între 17-19 septembrie, Lavrov acuzând Occidentul că încearcă să creeze un „cordon de instabilitate" în jurul Rusiei, recurgând „la o gamă largă de instrumente necinstite", precum denaturarea faptelor, acuzaţii nefondate, cum ar fi cele în cazul Navalnîi, cazul Skripal, catastrofa zborului MH17 al Malaysia Airlines deasupra Donbasului, în care Rusia a fost acuzată de către Occident ca fiind direct implicată.

Lavrov susţine că în fiecare caz în parte din cele enumerate, Moscova a adresat Occidentului o serie de întrebări la care nu a primit răspuns, iar Occidentul nu i-a furnizat Moscovei nicio dovadă.

„Occidentul va încerca să influenţeze alegerile din Rusia prin observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi Consiliului Europei”, consideră Lavrov.

Citește și

Londra impune sancţiuni împotriva a cinci străini implicaţi în fapte grave de corupţie

Noile arme hipersonice ale Rusiei îi dau un avantaj considerabil lui Putin, consideră experții


Mai mult, „Occidentul încearcă să creeze un cordon de instabilitate în jurul Rusiei, utilizând teritoriile din jurul ei din punct de vedere economic şi militar, vecini apropiaţi ai Rusiei, popoare frăţeşti, care sunt puse să aleagă între Rusia şi Occident".

În acest context, şeful diplomaţiei ruse a denunţat Occidentul că ar vrea să influenţeze în mod decisiv dezvoltarea ţărilor vecine Rusiei.

„Colegii noştri occidentali încearcă să-şi extindă prezenţa, inclusiv militară, de-a lungul perimetrului frontierelor noastre, inclusiv în Asia Centrală şi Transcaucazia", a adăugat ministrul rus, deşi în ultimele săptămâni criticase totuşi retragerea SUA şi a NATO din Afganistan, unde talibanii câştigă teren.

„Rusia este pregătită să-şi asigure interesele atât în spaţiul postsovietic, cât şi în alte regiuni ale lumii", a subliniat şeful diplomaţiei ruse, potrivit Agerpres.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.