Lavrov: ”Occidentalii trebuie să se gândească bine dacă vor să înceapă un război împotriva noastră"

DE Daniel Toșa | 03.03.2022 - 12:40
Lavrov: ”Occidentalii trebuie să se gândească bine dacă vor să înceapă un război împotriva noastră"/FOTO: aljazeera

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că el crede că unii lideri străini se pregătesc de război împotriva Rusiei și că Moscova va continua operațiunea militară în Ucraina până la „sfârșit”. El a amenințat din nou Occidentul cu un război nuclear.

SHARE

Ministrului de externe i s-a cerut să asigure lumea că Rusia nu va desfășura arme nucleare, temere care a explodat după ce Vladimir Putin a decis să pună forțele de descurajare nucleară în alertă maximă, scrie BBC.

 „Avem o doctrină militară care descrie perimetrele și condițiile de aplicare sau desfășurare a armelor nucleare”, a spus Lavrov. 

El a subliniat apoi comentariile făcute de Liz Truss și de președintele american Joe Biden, spunând că ”rușii nu au gânduri despre război nuclear”. 

Lavrov a susținut că Truss este cea care a spus că „ este pregătită pentru conflictul dintre Rusia și NATO”.

Citește și: Pilotul MiG-ului 21 prăbușit la Cogealac a murit. Avea 31 de ani și peste 570 de ore de zbor

„Când a răspuns la întrebarea „A existat o alternativă la aceste sancțiuni?” El (n.r. Joe Biden) a spus că singura alternativă este al treilea război mondial și toată lumea știe că acesta va fi un război nuclear”. 

„Dar aș dori să subliniez că acestea sunt declarații ale politicienilor occidentali, ei repetă război nuclear, nu rușii. 

Nu vom permite unor provocări să ne dezechilibreze, dar trebuie să se gândească cu atenție dacă vor să înceapă un război împotriva noastră”.

Citește și: Anonymous: Invazia, aprobată în 18 ianuarie. Rușii vor vedea la TV realitatea din Ucraina

Chestionat cu privire la situația de pe teren din Ucraina, acesta a numit rezistența ucraineană drept „regimul neo-nazist de la Kiev”.

 „Dacă te uiți cu atenție, Europa și SUA încearcă să închidă orice mass-media din Rusia care acoperă ce se întâmplă în Ucraina, cum se dezvoltă operațiunea militară specială și cum se comportă armata ucraineană – în special batalioanele naziste – față de civili”.

Lavrov a susținut că trupele ucrainene „jefuiesc civili în timp ce se retrag” în Donbas, „luând mașini în mod corespunzător de la oameni - sunt doar niște tâlhari. El a spus în alte zone că „civilii sunt folosiți ca scuturi umane”.

Întrebat despre Volodimir Zelenskyi domnul Lavrov a spus că îi este greu să înțeleagă modul în care ucraineanul este liderul unui regim în care „neonaziștii înfloresc”.

Serghei Lavrov a mai spus că Rusia se va întâlni cu Ucraina pentru a negocia, „dar numai cu o condiție: ca părțile să fie pe picior de egalitate la negocieri”.

Ministrul rus de externe a făcut comentarii mai ample despre aliații occidentali - inclusiv comparând SUA cu Hitler și Napoleon.

„Americanii dictează germanilor ce este bun pentru securitatea energetică europeană și spun că nu au nevoie de acea conductă (Nordstream 2) și că securitatea va fi asigurată de aprovizionarea din SUA, care este de câteva ori mai scumpă.

Ei încearcă să ne impună propria viziune asupra viitorului Europei.

Napoleon și Hitler aveau obiectivul să aibă întreaga Europă sub controlul lor – acum americanii au controlul Europei.

Și vedem că această situație a demonstrat cu adevărat ce rol joacă UE în situația globală”.

Lavrov a continuat să vorbească despre cum în filme există „un rău absolut și un bine absolut” și spune că imaginea globală este într-o stare similară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te