Kremlinul amenință că aruncă Europa în război. Dimitri Peskov: „Un conflict cu Rusia, inevitabil”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.02.2024 - 13:47
Kremlinul amenință că aruncă Europa în război. Dimitri Peskov: „Un conflict cu Rusia, inevitabil” - Foto: Profimedia images

Kremlinul amenință că aruncă Europa în război. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că un conflict total între Rusia și țările Occidentale ar fi inevitabil dacă Europa decide să ofere acest ajutor Ucrainei.

SHARE

Dimitri Peskov, unul dintre cei mai influenți și apropiați oameni ai lui Vladimir Putin, care ocupă funcția de purtăror de cuvânt al Kremlinului a ameințat, marți, că un conflict cu Rusia ar fi inevitabil dacă țările occidentale vor trimite trupe în Ucraina.

Kremlinul amenință că aruncă Europa în război. Dimitri Peskov: „Un conflict cu Rusia, inevitabil”

Peskov a spus că guvernele occidentale ar trebui să se gândească bine dacă această „mișcare” este sau nu în interesul țării lor. 

"În acest caz, trebuie să vorbim nu despre probabilitatea, ci despre inevitabilitatea unui conflict", a declarat Peskov.

"Aceste țări trebuie, de asemenea, să evalueze și să fie conștiente de acest lucru, întrebându-se dacă acest lucru este în interesul lor, precum și în interesul cetățenilor din țările lor", a declarat el jurnaliștilor în timpul unei convorbiri zilnice de marți. 

Citește și: Macron anunță „coaliția” pentru furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina

Declarațiile lui Macron care „au speriat Vestul”

Amenințările Kremlinului vin la scurt timp după ce, luni, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu exclude trimiterea de trupe occidentale în Ucraina pentru a sprijini Kievul.

"Nu există astăzi un consens pentru a trimite trupe terestre într-o manieră oficială, asumată și aprobată. Dar, în dinamică, nimic nu ar trebui să fie exclus.

Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război ," a explicat Emmanuel Macron, potrivit CNN.

Citește și: UE și NATO, din care fac parte România, ar putea trimite trupe în Ucraina. Ce lider a spus asta?

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a avertizat luni că propunerile statelor occidentale de a trimite trupe în Ucraina, "chiar dacă doar la nivel bilateral", ar duce la o "escaladare semnificativă a tensiunilor". 

 șeful partidului german al Verzilor, care face parte din coaliția de guvernare, Omid Nouripour, a încercat, de asemenea, să calmeze temerile legate de trimiterea de trupe în Ucraina, spunând: "Am văzut un Macron plin de umor care a vrut pur și simplu să spună: Nu vreau să exclud nimic".

Citește și: Iohannis, la o reuniune la Paris: „Prin susţinerea Ucrainei ne protejăm libertatea şi democraţia”

Nouipour a declarat că ideea trimiterii de trupe germane nu a fost pusă în discuție: "Nu este deloc o problemă. Nu este o problemă în discuție în Germania și nici într-o alianță".

Acest sentiment a fost reluat de ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, care a declarat că țara sa nu este pregătită să trimită nici arme, nici soldați în Ucraina.

"Războiul trebuie încheiat, nu aprofundat și extins", a spus el într-o postare pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te