VIDEO Klaus Iohannis l-a primit pe Volodimir Zelenski, acum, la Cotroceni

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.10.2023 - 14:24
Klaus Iohannis l-a primit pe Volodimir Zelenski - Foto: INQUAM PHOTOS /Octav Ganea

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Palatul Cotroceni. Discursul preşedintelui Ucrainei, în Parlamentul României, a fost anulat.

SHARE

Zelenski a ajuns la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis. S-au intonat imnurile celor două state şi urmează ca cei doi preşedinţi să aibă discuţii tete-a-tete, după realizarea fotografiei oficiale.

Ulterior, vor avea loc şi discuţii oficiale, între delegaţiile celor două state. Preşedintele Ucrainei este îmbrăcat în uniforma verde, militară, pe care o poartă de la declanşarea războiului, în ţara sa.

Klaus Iohannis l-a primit pe Volodimir Zelenski

"Zelenski se va întâlni cu omologul său român, Klaus Iohannis, pentru a discuta despre continuarea cooperării militare, capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei, securitatea în regiunea Mării Negre și relațiile cu aliații", conform Kiev Independent.

„Am ajuns la București, România , pentru discuții cu (președintele) Klaus Iohannis și pentru a consolida relațiile noastre de bună vecinătate”, a spus Zelenski, conform France24.

„În primul rând, Ucraina este recunoscătoare României, pentru asistența sinceră și pe scară largă, care ne întărește semnificativ apărarea”, a spus Zelenski, prin intermediul canalului său de Telegram.

Citeşte şi: Zelenski: Rusia începe în fiecare deceniu un război. Moldova, Georgia, Siria. Au înghițit Belarusul

„Și de asemenea pentru cea mai constructivă solidaritate, care permite țărilor noastre să contribuie în mod semnificativ, la securitatea lumii, în special la securitatea alimentară”, a explicat şeful de stat.

Vizita lui Zelenski vine pe fondul atacurilor continue ale Rusiei, asupra infrastructurii portuare și civile din Regiunea Odesa a Ucrainei, la granița cu România.

În noaptea de 10 octombrie, Rusia a lansat zeci de drone, în regiunea de sud, dăunând infrastructurii de transport, potrivit guvernatorului Oleh Kiper.

Citeşte şi: Consilierul lui Zelenski ironizează România privind dronele. „N-avem nevoie de tăcerea mieilor”

Resturile de la dronele rusești de atac au fost găsite în România de cel puțin trei ori, după care Bucureștiul a introdus noi măsuri de securitate, pentru protejarea populației civile din apropierea Dunării. 

Deși atacurile nu vizează în mod intenționat România, situația este încă inacceptabilă, a spus Iohannis, pe 21 septembrie.

De la încheierea unui acord care permite transporturi sigure de cereale prin Marea Neagră, Moscova a intensificat loviturile, în regiunile de sud ale Ucrainei, unde se află infrastructură vitală de export, pentru cereale.

Este pentru prima dată când Zelenski vizitează România vecină, care a devenit esențială pentru exporturile de cereale ale Kievului, de la începutul războiului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te