Joe Biden a anunțat ce sumă a câștigat în 2020

DE Edi Neagu | Actualizat: 18.05.2021 - 09:42
Joe Biden Foto: Facebook

Spre deosebire de predecesorul său, Donald Trump, președintele democrat Joe Biden și-a publicat declarația fiscală. Liderul de la Casa Albă și soția sa au câștigat peste 600.000 de dolari în 2020.

SHARE

Joe şi Jill Biden au câştigat cu puţin peste 600.000 de dolari în 2020, conform declaraţiei fiscale pe care au făcut-o publică luni, reluând o tradiţie întreruptă de Donald Trump, notează AFP.

De la Richard Nixon, în urmă cu o jumătate de secol, preşedinţii americani au publicat aceste documente fiscale care detaliază sursele de venit şi impozitele plătite, dar Donald Trump a refuzat să respecte acest exerciţiu de transparenţă în timpul mandatului său.

CITEȘTE ȘI: Contestaţia Dianei Șoșoacă, respinsă. Ea nu mai reprezintă Senatul timp de trei luni

În 2020, Joe Biden şi soţia sa, Jill, profesoară la o universitate publică, au declarat un venit brut de 607.336 dolari. Au plătit 157.414 dolari impozite federale, o rată de impozitare de 25,9%. Au plătit, de asemenea, 28.794 dolari în impozite statului Delaware, unde sunt domiciliaţi.

Vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul ei, Doug Emhoff, avocat, au raportat venituri mai substanţiale: 1.695.225 dolari brut, pentru care au plătit 621.893 dolari impozite federale, sau 36,7%.

CITEȘTE ȘI: Andreea Marin: M-am măritat cu Bănică din iubire, nu din interes. Azi, e doar tatăl copilului meu

Impozite plătite în California

De asemenea, au plătit 125.004 dolari în impozite statului California, iar Doug Emhoff a plătit singur 56.997 dolari în taxe capitalei federale Washington.

Doug Emhoff, avocat proeminent în lumea divertismentului, şi-a luat concediu fără plată de la firma sa de avocatură atunci când Kamala Harris a fost aleasă de Joe Biden candidată la vicepreşedinţie.

Cele două familii din executivul american şi-ar vedea impozitele majorate dacă Joe Biden va reuşi să treacă prin Congres uriaşul său plan de cheltuieli pentru sprijinirea familiei şi educaţiei, care urmează să fie finanţat de creşterea impozitelor pentru americanii cei mai bogaţi.

Potrivit unei anchete realizate de jurnalul New York Times, care a reuşit să obţină documente fiscale ale lui Donald Trump, fostul preşedinte republican a reuşit să-şi reducă factura fiscală la zero în 11 din cei 18 ani de arhive obţinute de cotidian şi a plătit numai 750 de dolari în 2016 şi 2017.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.