Interlopii din Craiova câștigă zeci de milioane de dolari din traficul de persoane din Mexic

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.07.2019 - 11:58

Cinci suspecți au fost reținuți în ancheta care vizează o rețea de interlopi cu legături în Mexic, deconspirată de anchetatorii români, cu sprijinul serviciilor secrete americane. Indivizii erau implicaţi în trafic de persoane pe filiera România - Mexic - Statele Unite.

SHARE

Afacerile au început să se prăbușească atunci când aliații au devenit dușmani și au trecut la asasinate în plină stradă. Anchetatorii au descins joi în casele suspecților din București și Craiova şi au confiscat bani, carduri, mașini de lux, chiar și arme.

Cancun, Mexic. Acolo şi-a pus bazele afacerilor cu iz ilegal craioveanul Florian Tudor, cunoscut drept „Rechinul”. Sub aparenţa unui specialist în instalarea şi mentenanţa bancomatelor, bărbatul şi-a construit, în ultimii şapte ani, o adevărată reţea axată, în principal, pe clonarea cardurilor turiştilor.

În urma audierii unuia dintre suspecţi, procurorii au rămas fără cuvinte - acesta le-a declarat că au existat luni în care gruparea infracţională colecta chiar şi 20 de milioane de dolari în urma infracţiunilor bancare.

Banii au ajuns în România, la Craiova

Pentru a asigura suportul tehnic al activităţilor infracţionale, membrii grupării au recrutat din România persoane care aveau cunoştinţe în domeniul electronicii și tinichigii, pentru a construi dispozitive electronice, sisteme informatice şi componente de ATM-uri necesare copierii datelor cardurilor bancare, se arată în comunicatul DIICOT, potrivit Digi24.

Imediat ce obțineau informațiile conturilor, cardurile clonate erau înmânate membrilor grupării al căror rol era să plece în Statele Unite, India, Paraguay și Indonezia, unde le foloseau pentru a goli, într-o clipă, conturile. Din toate destinațiile, banii erau trimiși în România, mai exact în Craiova, unde familiile celor implicați îi investeau în case și mașini de lux sau, pur și simplu, îi îngropau pentru a le pierde urma.

Afacerea construită de-a lungul anilor a început să scârțâie anul trecut. Un fost asociat, devenit rival, este împușcat mortal de bodyguardul liderului grupării, după o ceartă pornită de la bani.

Momentul este surprins de camerele de supraveghere din stațiunea turistică, iar după mai puțin de jumătate de an de investigații, în aprilie, „Rechinul” este capturat de autoritățile locale.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -