Insula din Grecia, frecventată de români, unde au fost cele mai multe atacuri mortale ale rechinilor

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.06.2024 - 19:42
Insula din Grecia, frecventată de români, unde au fost cele mai multe atacuri mortale ale rechinilor - Foto: Profimedia images

Insula din Grecia, frecventată de români, unde au fost cele mai multe atacuri mortale ale rechinilor. Grecia, una dintre dintre destinațiile favorite ale turișilor români, datorită plajelor superbe cu ape turqoise, ascunde un detaliu înfricoșător în adâncuri.

SHARE

În fiecare an, mii de turiști români aleg ca destinație de vacanță insulele din Grecia, recunoscute pentru frumusețea lor aparte, pentru apele cristaline și pentru serviciile de calitate superioară cu care sunt tratați turiștii.

Insula din Grecia, frecventată de români, unde au fost cele mai multe atacuri mortale ale rechinilor

Totuși, atunci când ne planificăm vacanța de vară în Grecia trebuie să ținem și de pericolele care pândesc în adâncuri.

Deși în marea majoritate, apele Greciei sunt clare și poți vedea fundul Mării Mediterane, Ionice sau ale Mării Egee, totuși au existat de-a lungul istoriei cazuri în care turiștii veniți la plajă sau care s-au aventurat la o partidă de snorkeling și-au găsit sfârșitul în colții fioroși ai rechinilor care dau târcoale în jurul anumitor insule.

Astfel, insula Corfu, una dintre insulele în care anual mii de români își petrec vacanțele de vară este insula în care s-au petrecut cele mai multe atacuri fatale ale rechinilor, iar de cele mai multe ori „bestia adâncurilor” cunoscută publicului larg ca „marele rechin alb” a fost cel în fălcile căruia și-au găsit sfârșitul mai mulți turiști.

Sursa foto: Profimedia images

Citește și: Mergi în Grecia în Vacanță? Iată 7 specii înfricoșătoare de rechini care pândesc în adâncuri

Seria atacurilor mortale din insula Corfu

Primul atac mortal al rechinilor din insula Corfu a avut loc pe 19 iulie 1847 când un tânăr soldat în vârstă de 19 ani ce făcea parte din regimentul 36 al Regatului Unit a fost atacat mortal de un rechin în timp ce înota liniștit în apele ce înconjoară insula.

Al doilea atac din Corfu a avut loc pe 29 aprilie 1853 când un rechin uriaș cu o greutate de circa 106 kg a atacat un bărbat care înota în apele din jurul insulei. Bestia marină l-a mușcat pe înotător de picior și ulterior i-a smuls piciorul până la genunchi și a dispărut în adâncuri.

Al treilea atac fatal din Corfu a avut loc în anul 1863 când un bărbat a care înota liniștit a fost ucis într-un atac al rechilor. 

Citește și: VIDEO Rechinul ucigaș Mako, filmat între insulele Zakynthos și Kefalonia: „Primul văzut vreodată”

Al patrulea atac a fost de fapt un dublu atac în Corfu care s-a petrecut pe 18 august 1951, când o tânără de numai 16 ani a fost atacată și înghițită de un rechin uriaș din specia „marele rechin alb”. Corpul adolescentei nu a mai fost găsit niciodată. În acest atac, a fost rănit și un bărbat care înota în apropiere de tânara care și-a găsit sfârșitul în cel mai înfricoșător mod cu putință.

Ultimul atac fatal din insula Corfu a avut loc în anul 1956 când o adolescentă în vârstă de 15 ani care sărise în apă dintr-un iaht turistic. Tânăra a fost sfâșiat la scurt timp de marele rechin alb, potrivit Sharksider.com

Citește și: Episodul „Fălci” trăit pe viu de o echipă Netflix. Doi rechini i-au atacat brutal: Barca a explodat

Marele rechin alb

Acesta este de departe cel mai de temut prădător acvatic, marele rechin alb, este unul dintre ei. Această bestie marină este responsabilă pentru majoritatea atacurilor rechinilor asupra oamenilor din întreaga lume. Din fericire, niciunul dintre aceste incidente nu a fost confirmat ca fiind petrecut în apele grecești.  

Sursa foto: Profimedia images

Marele rechin alb este o specie de rechini destul de mari și voluminoși, cu botul ușor ascuțit și cu o înotătoare triunghiulară pe spate.

Mărimea lor variază de obicei între 3 și 6 metri lungime, dar femelele tind să îi depășească pe masculi. Fălcile marelui alb sunt căptușite cu rânduri de dinți zimțați, cea mai mare armă a lor.

Puteți identifica acești rechini și după culorile lor contrastante, mai degrabă decât amestecate - spatele lor este gri închis, dar burta este albă.

Marii rechini albi sunt unul dintre cei mai periculoși prădători marini din lume, din cauza naturii lor agresive și a capacității de a provoca răni mortale. Cu toate acestea, riscul de a vedea această creatură înfricoșătoare în timp ce înotați în mările Greciei este extrem de scăzut.

Numărul acestor rechini a scăzut în Marea Mediterană, ceea ce înseamnă că nu au mai rămas prea mulți care să înoate în jurul apelor albastre ale Greciei. De fapt, în ultimii ani nu a fost confirmată nicio apariție a acestor fiare în apropierea teritoriului elen.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te