VIDEO Rechinul ucigaș Mako, filmat între insulele Zakynthos și Kefalonia: „Primul văzut vreodată”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 29.06.2023 - 17:30
Rechinul ucigaș Mako, filmat între insulele Zakynthos și Kefalonia - Foto: Profimedia Images

Un pescar aflat în largul coastei Greciei, între insulele preferate de turiștii români -Zakynthos și Kefalonia a surprins un rechin uriaș din specia Mako care înota în fața bărcii sale. Această specie de rechin este responsabilă pentru atacurile mortale din Egipt din ultimii ani.

SHARE

Un pescar grec a demontat miturile precum că în apele Greciei nu s-au mai văzut rechini de zeci de ani, după ce a filmat un moment terifiant chiar în apropierea a două insule preferate de românii care merg în Grecia. 

Rechinul ucigaș Mako, filmat între insulele Zakynthos și Kefalonia

În imagini a fost surprins cel mai rapid rechin din lume care a trecut înotând liniștit pe lângă barca sa, în largul coastei Greciei.

Imaginile filmate de Yiannis Geladas au arătat cum elegantul prădător al oceanului înota aproape de barca sa în timp ce naviga pe Marea Ionică.

Citește și: Episodul „Fălci” trăit pe viu de o echipă Netflix. Doi rechini i-au atacat brutal: Barca a explodat

Înregistrarea video arată cum fiara ucigașă, despre care se crede că este un rechin mako cu aripioare scurte, se deplasează chiar în fața lui în marea de un albastru cristal.

Imediat pe rețelele de socializare au apărut comentariile localnicilor terifiați: "Rechin în apele noastre".

Citește și: VIDEO Pericol în Egipt. Un rus a fost mâncat de viu de un rechin în stațiunea turistică Hurghada

"Primul rechin pe care l-am văzut vreodată în apele noastre. Uită-te la asta, nu pot spune ce specie este, dar cu siguranță este un rechin mare, spune pescarul grec.

O româncă, ucisă de rechinul Mako în Egipt

Două femei, una austriacă și cealaltă româncă, și-au pierdut viața anul trecut în urma unui atac violent al unui rechin din specia Mako, în Marea Roșie, Egipt.

Românca ucisă în Egipt nu a avut nicio șansă să se salveze. Rechinul Mako, despre care autoritățile locale spun că a omorât-o pe femeie, își atacă prada cu o viteză uluitoare.

Mako este numit și rechinul mackerel și are lungimea corpului de până la 4,3 metri, iar femelele sunt mai mari decât masculii, potrivit site-ului oceana.org. Este considerat cel mai rapid rechin din lume și poate atinge o greutate de până la 600 de kilograme.

Rechinul Mako vânează observându-și prada. El are un simț impresionant de la foarte mare distanță. Acesta se năpustește asupra prăzii cu o viteză care variază între 50 km/h și peste 75 km/h.

Evenimentele tragice au survenit într-un context în care atacurile de rechini în Marea Roșie sunt considerate rare, dar totuși în creștere în ultimii ani, cu mai mulți turiști care au fost uciși sau răniți.

La începutul lunii acesteia, un turist rus a fost mâncat de viu de un rechin, în Egipt. Din primele informații, bestia ar fi fost un rechin Tigru.

Acum doi ani, un tânăr ucrainean a suferit amputarea unui braț în urma unui atac de rechin, iar un ghid turistic egiptean și-a pierdut un picior în aceleași circumstanțe.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te