Deoarece Donald Trump folosește Twitter pentru chestiuni guvernamentale, el nu-i poate exclude pe unii americani să-i citească postările – și să intre în dialog cu el – pentru că nu îi plac opiniile lor, a decis curtea în unanimitate.
Primul Amendament al Constituţiei interzice unui oficial care foloseşte reţelele sociale pentru probleme de stat să excludă anumiţi oameni „dintr-un dialog deschis” pentru că „spun lucruri cu care oficialul nu este de acord”, a afirmat judecătorul Barrington D. Parker, scrie New York Times, citat de G4media.
„Această dezbatere, pe cât de inconfortabilă şi neplăcută poate fi, este un lucru bun. În rezolvarea acestui apel, reamintim că Primul Amendament ne arată că cel mai bun răspuns în faţa unui discurs defavorabil cu privire la probleme de interes public este dat de mai multă discuţie, nu mai puţină”, a afirmat Parker.
Departamentul de Justiție nu a reacționat deocamdată la decizia instanței. Însă Jameel Jaffer, directorul Knight First Amendment Institute de la Universitatea Columbia, care a reprezentat un grup de utilizatori Twitter care au fost blocați de președintele Trump și a depus procesul, a afirmat că conturile sociale ale oficialilor se numără printre cele mai semnificative forumuri ale publicului pentru a discuta politica guvernamentală.