În ce condiții Occidentul și SUA ar putea abandona Ucraina în brațele lui Putin. Câteva scenarii

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.08.2022 - 11:01
Războiul din Ucraina - FOTO: PROFIMEIDA
Războiul din Ucraina - FOTO: PROFIMEIDA

SUA și Europa susțin în prezent Ucraina în conflictul acesteia împotriva Rusiei. Sprijinul lor, inclusiv militar, are o greutate logistică și morală, deoarece sunt puteri democratice care sprijină o națiune mică împotriva agresiunii expansioniste a lui Putin.

SHARE

Va ceda Occidentul sub noile presiuni?


Sancțiunile economice occidentale împotriva lui Putin reprezintă un alt mod prin care SUA și Europa ajută Ucraina. Dar o situație în viitor în care acest sprijin este retras nu este dincolo de tărâmurile posibilităților.

Citelște și: Vești bune: Scriitorul Salman Rushdie, înjunghiat vineri în SUA, scos de pe ventilator. Vorbeşte!

Frica de a nu te putea încălzi


În mod previzibil, Rusia a luptat împotriva sancțiunilor prin tăierea aprovizionării cu energie către Europa, ceea ce a forțat UE să impună restricții asupra consumului de energie în gospodării și în industrie. Această criză energetică ar putea afecta modul în care cetățenii europeni simt în legătură cu sprijinirea cauzei ucrainene.

Citește și: FOTO Cina în familie: 150 lei, pizza: 30, hamsii: 17, la mare în Bulgaria. Scump, dar nu ca la noi

Criză economică, nemulțumire...
Penuria de energie și inflația în creștere pot stârni nemulțumirea oamenilor, lucru pe care partidele politice extremeiste îl pot valorifica. O schimbare radicală în Italia ar putea afecta restul Europei de Vest.
Giorgia Meloni, de extremă dreapta, ar putea câștiga viitoarele alegeri din țară. Aceasta ar însemna o schimbare radicală de viziune într-una dintre cele mai puternice țări ale UE. În timpul campaniei electorale, Meloni și-a câștigat simpatia publicului condamnând invazia rusă.

Este aproape sigur că Giorgia Meloni va trebui să ajungă la o înțelegere cu Silvio Berlusconi, un vechi prieten al lui Putin și cu Matteo Salvini, care îl susține de cele mai multe ori pe liderul rus.

Trump la Casa Albă până în 2024


O altă variabilă (mai mult pe termen mediu, dar cine știe cât va dura războiul?) ar putea fi victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2024. Relația bună dintre Trump și Putin datează de mult, deși acum (din motive evidente) magnatul american este discret în privința asta. În plus, Trump este un susținător în politica externă al izolaționismului.

Oprește razboiul


Dacă extremiștii ajung la putere, va fi, printre altele, pentru că oamenii sunt speriați și săturați de război. Oprirea conflictului cu orice preț (chiar dacă înseamnă renunțarea la Zelensky), poate fi o idee care va prinde în opinia publică din Europa și Statele Unite.

 
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te