Gluma periculoasă a șahistului Kasparov la adresa lui Putin și a vaccinului rusesc anti-Covid

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 09.09.2020 - 12:04
Gari Kasparov. Foto Facebook

Unul dintre cei mai mari opozanți ai președintelui rus Vladimir Putin a ironizat pe Twitter vaccinul anunțat de Rusia împotriva COVID-19. Ironiile la adresa lui Putin sunt periculoase în Rusia, o arată lungul șir de morți ale opozanților liderului de la Kremlin.

SHARE

„Ultima glumă rusească: «Vaccinul Covid rusesc are 50% rată de succes. L-am testat pe fiica lui Putin și pe Navalnîi»", a scris pe Twitter Gari Kasparov, transformat din cel mai mare șahist al lumii în unul dintre cei mai vizibili și vehemenți opozanți ai lui Vladimir Putin.

 

 

Kasparov a fost timp de aproape 20 de ani – din 1986 până în 2005 – numărul 1 mondial în clasamentul șahiștilor.

Ulterior, s-a remarcat ca adversar politic al liderului de la Kremlin.

A fost membru fondator al coaliției Cealaltă Rusie, care s-a opus administrației Putin, iar în 2007, a fost arestat în Moscova în timp ce se îndrepta spre o manifestație antiguvernamentală, dar eliberat la scurt timp după.

În postarea de pe Twitter, șahistul face referire, pe de o parte, la faptul că președintele rus Vladimir Putin a afirmat că una dintre fiicele lui a fost inoculată cu succes cu noul vaccin contra COVID-19, testat în prezent de Rusia și denumit „Sputnik V”. 

Citește și: Rusia susține că, după teste pe oameni, vaccinul său anti-COVID-19 funcționează. Fără efecte adverse

Pe de altă parte, se referă la liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, aflat în stare extrem de gravă într-un spital din Berlin, după ce a fost otrăvit, potrivit medicilor germani, cu agentul neurotoxic Novicioc, folosit în trecut și pe alți adversari ai Kremlinului.

Citește și: Țintele lui Putin

De altfel, Gari Kasparov a revenit cu o ironie și la adresa propagandei de la Kremlin, care încearcă să sugereze că medicii germani, care au stabilit că Navalnîi a fost otrăvit, nu ar știi ce vorbesc.

„Ultima glumă rusească, ca răspuns la propaganda lui Putin care respinge descoperirile doctorilor germani ai lui Navalnîi: «Rușii care își exprimă acum cel mai zgomotos neîncrederea în medicina germană sunt cei care merg chiar ei, întotdeauna, pentru tratamente în Germania»”, a mai scris Gari Kasparov.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.