Germania, prăbușită în haos în 2024, an în care a comandat tancuri de 2.000.000.000 €. Cum se poate?

DE Alin Crișan | Actualizat: 13.02.2024 - 17:40
Germania, prăbușită în haos în 2024, an în care a comandat tancuri de 2.000.000.000 €. Cum se poate? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ
Germania, prăbușită în haos în 2024, an în care a comandat tancuri de 2.000.000.000 €. Cum se poate? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Germania, prăbușită în haos în 2024, an în care a comandat tancuri de 2.000.000.000 €. Un istoric anunță că statul european ar putea fi neguvernabil.

SHARE

Istoricul Katja Hoyer (39 de ani) avertizează că Germania ar putea fi neguvernabilă după cele trei alegeri de anul acesta. Coalițiile fără AfD sunt cu greu posibile.

Germania, prăbușită în haos în 2024, an în care a comandat tancuri de 2.000.000.000 €

Încercarea de a marginaliza AfD a eșuat. Atacurile asupra alegătorilor AfD sunt extrem de problematice. Ne aduc aminte de Republica de la Weimar.

Germania ar putea fi "neguvernabilă" după alegerile statale din acest an. Istoricul și jurnalista Katja Hoyer (39 de ani), care trăiește în Marea Britanie, avertizează în acest sens. Coalițiile fără Alternativa pentru Germania (AfD, de dreapta) ar putea deveni aproape imposibile.

Citește și: Germania își pregătește populația de o periadă economică complicată. Cere unitate

Experta în istoria Germaniei de Est critică, de asemenea, numărul tot mai mare de atacuri ale politicienilor la adresa alegătorilor partidului de opoziție AfD. Această abordare este "nedemocratică" și nefolositoare.

Situația seamănă din ce în ce mai mult cu cea din Republica de la Weimar, chiar dacă anul 2024 este în general o perioadă mai puțin "periculoasă".

AfD a devenit și mai popular datorită atacurilor constante împotriva sa

Anul acesta au loc trei alegeri de stat în centrul și nord-estul Germaniei: în Saxonia, Turingia și Brandenburg. 

AfD este pe cale să câștige toate cele trei alegeri și să devină partidul cu cele mai multe voturi. 

Citește și: Contraofensiva ''va lua ceva timp'', avertizează premierul ucrainean:"Luptăm conform regulilor NATO”

Eforturile de a marginaliza AfD s-au întors împotriva lor, critică Katja Hoyer într-un interviu acordat publicației online "Brussels Signal". 

Ca urmare, popularitatea AfD nu a făcut decât să crească în timp. Acum va fi dificil de guvernat aceste state federale, cu sau fără AfD.

Se pare că celelalte partide nu vor să vadă AfD într-o coaliție sub nicio formă. Acest lucru ar oferi partidului de opoziție de extremă dreapta o putere considerabil mai mare.

Citește și: O frontieră estică sigură depinde de stabilitatea statelor membre NATO

Problema: coalițiile fără AfD ar uni partide politice foarte disparate într-un singur bloc de putere, avertizează Hoyer. Acest lucru ar face guvernarea aproape imposibilă: "În cele din urmă, va fi foarte dificil de guvernat fără AfD".

Sondajele din cele trei landuri sunt AICI.

Germania a comandat tancuri de 2.000.000.000 €

În timp ce Germania ar putea fi aruncată în haos în 2024, Departamentul Apărării a luat decizia de a cumpăra tancuri în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro. 

Departamentul Apărării investește în mai multe tancuri Pandur. Potrivit informațiilor STANDARD, un total de până la 225 de unități ar putea fi de aproximativ 1,8 miliarde de euro.

Când a fost întrebat, ministerul a confirmat un "nou contract foarte mare" pentru tancurile Pandur. Lunea viitoare, noua achiziție la scară largă va fi prezentată în cadrul unui eveniment media. Cifrele disponibile pentru STANDARD nu doresc să fie confirmate oficial cu referire la anunțul de luni - dar nici nu le neagă, potrivit Der Standard.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te