Germania a achiziționat controversatul spyware israelian Pegasus

DE Elena Andrei | 07.09.2021 - 20:28
Germania achiziționează controversatul spyware israelian Pegasus/Foto: yahoo

Biroul Federal al Poliției Penale a convenit asupra unui acord cu firma israeliană NSO Group, pentru achiziționarea controversatul spyware israelian Pegasus.

SHARE

Biroul Federal al Poliției Criminale (BKA) din Germania a cumpărat în secret controversatul software israelian de spionaj Pegasus pentru a monitoriza suspecții, a informat marți Die Zeit.

BKA, o agenție subordonată a Ministerului German de Interne, a încheiat un contract cu compania israeliană NSO Group, în ciuda îngrijorărilor legale serioase. 

Guvernul german avea pe ordinea dezi marți o ședință informală cu membrii Comisiei pentru securitate internă a Parlamentului cu privire la riscurile programului Pegasus.

Grupul NSO vinde Pegasus poliției și agențiilor de informații din întreaga lume. Programul poate spiona iPhone-uri și smartphone-uri Android în timp real, poate înregistra conversații, urmări date despre locație, poate activa în secret camerele telefonice și ocolește criptarea mesajelor de pe chat.

Citește și

Totul despre programul de spionaj Pegasus, care intră fără piedici în telefoane

Germania a arestat un britanic suspectat de spionaj pentru Rusia

 

În iulie, o investigație a organizațiilor media internaționale, inclusiv a ziarelor germane Die Zeit și Suddeutsche Zeitung și a rețelelor de radiodifuziune NDR și WDR, a dezvăluit utilizarea abuzivă extinsă a spyware-ului, o listă de potențiale ținte cu peste 50.000 de numere de telefon ce includea numeroși activiști pentru drepturile omului, jurnaliști și avocați din întreaga lume.

Lista, care se desfășoară din 2016 până în acest an, conținea, de asemenea, numărul a zece șefi de stat și de guvern, numeroși miniștri și diplomați de rang înalt.

Analiza tehnică a numeroase telefoane mobile a arătat că acestea au fost atacate de spyware și, în unele cazuri, au fost spionate ani de zile.

Asociațiile jurnaliștilor germani au cerut clarificări și contramăsuri în urma ultimelor dezvăluiri.

Vorbind despre „scandalul de supraveghere fără precedent”, Frank Ueberall, președintele Federației Jurnaliștilor Germani din Berlin, a declarat că autoritățile trebuie să explice dacă software-ul a fost folosit împotriva jurnaliștilor germani.

Observațiile sale au fost repetate de Monique Hofmann, președinta Uniunii Jurnaliștilor din Germania, care a solicitat restricții la exportul tehnologiei de supraveghere.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.