General SUA de rang înalt trimis de urgență în Israel. 2.000 de soldați ai SUA așteaptă ordinul

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.10.2023 - 09:37
General SUA de rang înalt trimis de urgență în Israel - Foto: Profimedia Images (Imagine cu caracter ilustrativ)
General SUA de rang înalt trimis de urgență în Israel - Foto: Profimedia Images (Imagine cu caracter ilustrativ)

Un general de rang înalt al SUA a ajuns în israel. Anterior, 2.000 de soldația ai SUA au fost trimiși în Israel și așteaptă un ordin de acțiune. SUA au desfășurat forțe armate impresionante în Orientul Mijlociu în ultima săptămână.

SHARE

Generalul Michael "Erik" Kurilla, comandantul Comandamentului Central al SUA, a sosit la Tel Aviv, Israel, pentru a avea întâlniri la nivel înalt cu conducerea militară a Israelului, inclusiv cu generalul-locotenent Herzi Halevi, șeful apărării.

El vrea să înțeleagă clar cerințele de apărare ale Israelului, pentru a sublinia eforturile de sprijin al SUA în vederea evitării extinderii conflictului și pentru a reitera sprijinul de fier al Departamentului Apărării pentru Israel, arată Reuters.

"Sunt aici pentru a mă asigura că Israelul are ceea ce are nevoie pentru a se apăra și mă concentrez în special pe evitarea extinderii conflictului de către alte părți", a declarat generalul Kurilla.

Citește și: Israelul a atacat și distrus mai multe ține teroriste ale Hezbollah în Liban. Iranul amenință

Un oficial american a declarat pentru Reuters că Kurilla a fost programat să aibă întâlniri la nivel înalt cu conducerea militară a Israelului, asigurând o înțelegere clară a cerințelor de apărare ale aliatului apropiat al SUA.

Citește și: Iranul amenință Israelul cu o acțiune preventivă în „următoarele ore”. Un război total, iminent

De asemenea, Kurilla ar urma să prezinte sprijinul militar american menit să evite o extindere a conflictului dintre Israel și Hamas.

General SUA de rang înalt trimis de urgență în Israel. 2.000 de soldați ai SUA așteaptă ordinul

Doi oficiali din domeniul apărării, familiarizați cu planificarea, au declarat că este trimisă o forță de răspuns rapid în Israel, formată din 2.000 de pușcași marini și marinari. Aceasta se va alătura unui număr din ce în ce mai mare de nave de război și forțe americane care converg spre Israel, în timp ce SUA încearcă să trimită un mesaj de descurajare Iranului și grupului militant libanez Hezbollah, potrivit CNN

Grupul de atac al portavioanelor USS Dwight D. Eisenhower și Grupul de atac al portavioanelor USS Gerald R. Ford sunt deja angajate în Israel. Acest lucru înseamnă că SUA vor avea 12.000 de marinari în estul Mediteranei, în largul Israelului.

FM al Iranului spune că grupurile pro-iraniene din regiune ar putea acționa preventiv împotriva Israelului, chiar și în "orele următoare".

Brigăzile Al-Qassam ale Hamas afirmă că în Gaza sunt până la 250 de prizonieri și că este pregătită să îi elibereze pe cei de naționalitate străină de îndată ce "circumstanțele o vor permite".
OMS avertizează că au mai rămas doar "24 de ore de apă, electricitate și combustibil" în Fâșia Gaza asediată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te