Respectivele secţii de votare sunt la Ambasada Franţei din Bucureşti, la Institutul Francez din Cluj-Napoca şi la Institutul Francez din Iaşi.
După primul tur de scrutin, care a fost organizat pe 10 aprilie, Ambasada Franţei a transmis că 3.040 de francezi s-au înscris pentru a-şi exprima votul. Dintre aceştia, 1.451 au votat. În total, au fost exprimate 1.435 de voturi, pe lângă 12 voturi anulate şi patru, în alb.
La primul tur, 42,44% dintre votanţii din România l-au ales pe actualul preşedinte, Emmanuel Macron, iar 6,2 %, pe contracandidata sa din al doilea tur, Marine Le Pen, potrivit Agerpres.
Citește și: FOTO Lavrov iubește viața: Și-a plimbat amanta prin lume cu iahturile și avioanele lui Deripaska
Cei doi finaliști ai alegerilor prezidențiale franceze, Emmanuel Macron și Marine Le Pen, s-au angajat în schimburi aprinse încă din primele minute ale dezbaterii, care a dat naștere miercuri seară la ciocniri virulente, în special pe tema Rusiei și a Uniunii Europene
Tonul dezbaterii a escaladat și mai mult atunci când cei doi adversari au vorbit despre conflictul care a făcut ravagii în Ucraina de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie.
Citește și: Oligarhul rus Serghei Protosenia, găsit mort în casa de vacanță din Spania alături de soție și fiică
"Ați fost, cred, unul dintre primii politicieni europeni, în 2014, care a recunoscut rezultatul anexării Crimeii", a denunțat Macron, referindu-se la anexarea nerecunoscută internațional de către Moscova a peninsulei ucrainene de către comunitatea internațională.
"Ai făcut-o de ce? (...) Pentru că depinzi de puterea rusă și depinzi de domnul Putin", a adăugat el, într-o aluzie la un împrumut de 9 milioane de euro contractat în 2017 de partidul de extremă dreapta al lui Le Pen de la o bancă rusă.