VIDEO Vladimir Putin deține prin interpuși proprietăți și bunuri de peste 4,5 miliarde de dolari

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.06.2022 - 11:19
FOTO Vladimir Putin deține prin interpuși proprietăți și bunuri de peste 4,5 miliarde de dolari/FOTO: kremlin.ru

Liderul de la Kremlin este putred de bogat. Palate, iahturi și podgorii care i-ar fi fost oferite lui Vladimir Putin de prieteni și cunsocuți sunt asociate cu o rețea neoficială care gestionează proprietăți în valoare de peste 4,5 miliarde de dolari.

SHARE

În urma unei investigații a Proiectului de Raportare a Criminalității Organizare și Corupției și a publicaței Meduza s-a descoperit un domeniu de e-mail la care nu are acces toată lumea.

Prin intermediul domeniul de e-mail LLCInvest.ru, jurnaliștii  OCCRP și Meduza au descoperit un grup de companii interconectate, care dețin palate, stațiuni, iahturi, avioane și conturi bancare pline de numerar.

LLCinvest nu este un serviciu de e-mail standard deschis publicului, cum ar fi Yahoo, ci un domeniu pe un server deținut de compania de IT Moskomsvyaz care are legături strânse cu Bank Rossiya.

 

O fotografie a unui schimb de email-uri din luna septembrie a anului trecut, arată că directorii și administratorii organizațiilor caritabile discutau cu Vladimir Putin, probleme de afaceri ca și când ar face parte din aceeași organizație.

This grab taken on January 25, 2021 of an handout video of the Alexey Navalny Youtube Channel shows an aerial view of a property, located along Russia's southern Black Sea, that Navalny claims is owned by Russian President Vladimir Putin

În urma analizei metadatelor de pe serverele Moskomsvyaz, jurnaliștii au identificat că aceștia foloseau un domeniu comun de e-mai, LLCinvest.ru.

Acest lucru a fost verificat cu înregistrări din surse deschise și prin analiza conținutului unor mesaje complete.

 

n expert anticorupție din Rusia a declarat sub protecția anonimatului că „LLCInvest arată mai ales ca o cooperativă sau o asociație, în care membrii săi pot face schimb de beneficii și proprietăți” și care au un „management comun”.

This image from the Black Sea mansion was described as 'Putin's bedroom' by Navalny's team

Chiar dacă nu există nicio dovadă că toți utilizatorii LLCInvest.ru sunt implicați în gestionarea activelor din companii, serviciul de e-mail arată o cooperare în ceea ce privește rezolvarea problemelor de natura financiară.

Omul de afaceri Serghei Kolesnikov a susținut în urmă cu 10 ani că a fost în spatele unei scheme care a permis unui grup de oligarhi de top ai Rusiei să strângă miliarde de ruble într-un tip de „fond de investiții” în beneficiul lui Putin, care atunci era prim-ministru.

Luna trecută, Guvernul Regatului Unit a remarcat silul de viață luxos al lui Vladimir Putin, pe baza înregistrărilor oficiale în ceea ce privește “bunurile mdoeste” pe care le deține.

The vast 'Igora' ski resort outside St Petersburg is one of many assets owned by LLCInvest companies

Cel mai cunoscută proprietate la care Putin are active este un palat de 1 miliard de lire sterline despre care Alexei Navalnîi a susținut că a fost construit pentru uzul personal al lui Putin.

Următoarea proprietate la care Putin deține active este o podgorie de vin în jurul palatului Gelendzhik, despre care Navalny a declarat că era pasiunea lui Putin.

Viile din jurul palatului aparțin unei organizații non profit fondată de doi asociați ai lui Putin, Ghenadi Timcenko și Vladimir Kolbin, ambii fiind, de asemenea, sub sancțiuni UE și SUA.

Putin mai deține active și la stațiunea de schi Igora din regiunea Leningrad, unde a avut loc nunta fiicei lui în 2013.

Potrivit documentelor funciare, stațiunea este deținută de Ozon, o companie în care președintele Bank Rossiya, care este prietenul lui Putin, și acționarul Iuri Kovalchuk au investit sume mari.

Putin deține active și la vila din Sankt Petersburg, cunoscută de localnici drept „Dacha lui Putin”. Vila fost deținută inițial de Oleg Rudnov, un prieten din copilărie al lui Putin, și ulterior a fost moștenită de fiul său, Serghei Rudnov.

Potrivit The Guardian, organizațiile care folosesc domeniul LLCInvest.ro dețin active de aproximativ 4,5 miliarde de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te