Unde a fost ascunsă bomba în avionul lui Prigojin. Însoțitoarea de bord a anunțat o întârziere, Kristina Raspopova postând o fotografie cu ea așteptând într-o cafea din aeroport să fie anunțată să se îmbarce în avionul ce s-a prăbușit.
Înainte de îmbarcare, tânăra de 39 de ani a spus familiei ei despre o întârziere inexplicabilă, sugerând că aeronava avea o reparație sau ceva legat de întreținerea acesteia înainte de zbor, potrivit canalului Telegram VChK-OGPU.
Unde a fost ascunsă bomba în avionul lui Prigojin. Însoțitoarea de bord a anunțat o întârziere
Una dintre rudele Kristinei a spus că tânăra era la Moscova și că urma să zboare „azi sau mâine”, aștepta să fie anunțată.
„Aeronava avea ceva legat de întreținere sau reparații urgente. Așteptau zborul. Un fel de întreținere, nimic deosebit. Mai zburaseră și acum erau pe cale să decoleze. Nu părea nimic în neregulă.”
Doar că ruda respectivă a subliniat că tânăra era acolo „de ceva vreme, cel puțin câteva zile”, până s-a îmbarcat în zborul fatidic.
Informațiile în urma accidentului aviatic sugerează că explozibili au fost încărcați în avion.
Potrivit unor surse, bomba ar fi fost ascunsă într-o ladă cu „vin scump”.
Anchetatorii oficiali cercetează posibilitatea ca un exploziv să fi fost introdus în compartimentul trenului de aterizare al avionului, relatează postul Telegram Shot, citat de The Sun.
Detectivii l-ar suspecta pe pilotul personal al lui Prigojin, Artem Stepanov, potrivit canalului, care a fost acționar fondator al MNT-Aero, compania care deține avionul prăbușit.
Bombă în avion sau lovit de o rachetă
Un videoclip difuzat de mass-media de stat rusă RIA Novosti înfățișa avionul prăbușindu-se cu o aripă vizibil absentă.
„Pe măsură ce se prăbușește, se învârte rapid și există o cantitate semnificativă de fum în urmă. Acest lucru sugerează că aeronava a luat foc și se pare că anumite componente structurale, posibil suprafețe aerodinamice, lipseau”, a evaluat jurnalistul de știință aerospațială Miles O’Brien, după ce a analizat filmările, potrivit thestatesman.com.
„Tipul de aeronavă despre care discutăm aici nu se prăbușește brusc și catastrofal, fără niște circumstanțe extrem de neobișnuite”, a remarcat O’Brien.
Factorii posibili din spatele incidentului includ o explozie internă sau externă, a speculat O’Brien – cum ar fi un dispozitiv exploziv detonat la bord sau dacă avionul a fost lovit de o rachetă.
Există indicii că cei aflați în avion au participat la o întâlnire cu oficiali ai Ministerului rus al Apărării.
Șeful de securitate al lui Prigojin, Valeri Cekalov, a fost printre pasageri. Celelalte patru persoane numite sunt Serghei Propustin, Evgheni Makarian, Alexander Totmin și Nikolai Matuseev.
Corespondentul Sky la Moscova, Diana Magnay, confirmă decesele ce „au decimat conducerea de vârf a Grupului Wagner, la exact două luni după ce Prigojin și-a inițiat rebeliunea de scurtă durată.
Potrivit rapoartelor, telefonul lui Prigojin a fost găsit la locul prăbușirii.
Citește și: Lui Putin i-a fost frică de adevărații comandanți ai mercenarilor Wagner, militari GRU decorați
Atât surse Wagner, cât și de la Moscova, susțin că Prigojin este mort, dar nu a existat nicio confirmare oficială.
Niciunul dintre cadavrele recuperate de la locul accidentului nu a fost încă identificat. Au loc teste ADN, dar cadavrele sunt arse foarte grav.
Citește și: VIDEO Misterul prăbușirii avionului lui Prigojin. Și-a înscenat moartea ca să-și salveze familia?
Dar există și speculații că Prigojin ar fi evitat mânia lui Putin, deoarece un al doilea avion al liderului Wagner urma același traseu. Nu se știe nimic despre pasagerii acestuia.
Prigojin și-a mai simulat anterior moartea în Africa în 2019, înainte de a reapare trei zile mai târziu.