FOTO Japonia mută 40 avioane de 3.200.000.000$ pe o șosea de teama unui tsunami. Care a fost logica?

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.04.2024 - 11:35
FOTO Japonia mută 40 avioane de 3.200.000.000$ pe o șosea de teama unui tsunami. Care a fost logica? - Foto: Twitter

Japonia a decis să mute 40 avioane în valoare de de 3.200.000.000$ pe o șosea de teama unui tsunami. Care a fost logica acestui demers aflăm după

SHARE

Asigurarea protecției echipamentelor critice împotriva ciclurilor meteorologice extreme este o prioritate de top pentru bazele militare din întreaga lume - un exemplu în acest sens fiind decizia Bazei aeriene japoneze Naha de a muta temporar un număr de avioane de luptă F-15J la un nivel mai înalt, în urma unui recent avertisment de tsunami. 

Un astfeld e avion de luptă costă 80.000.000$.

Citește și: De ce i-au împușcat soldații ruși pe prizonierii de război ucraineni? Ce „lecție” au vrut să ofere?

FOTO Japonia mută 40 avioane de 3.200.000.000$ pe o șosea de teama unui tsunami. Care a fost logica?

Baza a publicat recent imagini care arată câteva dintre avioanele sale F-15J înghesuite de-a lungul unui drum civil.

Baza aeriană Naha a Forțelor de autoapărare aeriană japoneze (JASDF) - care este situată pe coasta Mării Chinei de Est a părții sudice a insulei Okinawa, cea mai mare insulă din cadrul prefecturii japoneze Okinawa - are aproximativ 40 de F-15J. Aerodromul, care include o pistă de aterizare în largul țărmului "recifului", servește, de asemenea, ca aeroport comercial, scrie twz

Citește și: FOTO Avioane germane Eurofighter au interceptat un avion rusesc de 30.000.000$. Ce spiona?

Aeronavele fac parte din Escadrila a 9-a aeriană din Naha, care are două escadrile: Escadrilele 204 și 304 de luptători tactici.

La scurt timp după cel de-al Doilea Război Mondial și până în anii 1970, Naha a fost o bază importantă a Forțelor Aeriene ale SUA, aflată sub controlul operațional al Forțelor Aeriene din Pacific (PACAF).

Avertisment care nu se discută

"În urma avertismentului de tsunami din 3 aprilie, Baza Aeriană Naha s-a mobilizat pentru a evalua situația pagubelor din zona Sakishima și, în același timp, a evacuat avioanele de vânătoare F-15 și vehiculele către un teren mai înalt pentru a proteja echipamentele", se arată într-o traducere automată a legendei imaginii postate de bază pe X.

"Întreținem în mod constant aceste echipamente și apărăm regiunea de sud-vest pentru a răspunde la orice circumstanțe neprevăzute".

Pe baza vizibilității clare a hangarului MRO Japan - care oferă servicii de întreținere a aeronavelor - din fundalul imaginii din articol și a amplasării clădirii în apropiere de malul apei, se pare că avioanele F-15J au fost remorcate de pe platforma estică, pe un drum spre autostradă.

Recenta alertă de tsunami din Japonia, care a impus evacuarea zonelor de coastă din prefectura sudică Okinawa, a fost emisă ca urmare a celui mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani, care s-a produs miercuri dimineața devreme în largul comitatului Hualien, în partea de est a Taiwanului.

Citește și: De ce au deschis avioanele rusești de luptă focul asupra propriilor soldați de la sol? I-au executat

Cutremurul a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, fiind clasificat drept un seism "major". Puterea cutremurului a fost de așa natură încât a putut fi resimțit până în părți din Japonia continentală și China.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te