Cum arată scenariul războiului declanșat de Putin în Europa. Țările NATO își pregătesc cetățenii să se pregătească pentru următorul conflict global, dintre marile puteri.
Cum arată scenariul războiului declanșat de Putin în Europa. Harta posibilei invazii a Rusiei
Cândva de neconceput, ideea unui al treilea război mondial pare mai aproape ca niciodată.
Publicația britanică The Telegraph a creionat un nou scenariu al unui potențial război între Rusia și NATO care arată astfel:
În primă fază Putin mobilizează 200 de mii de soldați în Rusia și pornește o nouă ofensivă în Ucraina în primăvara anului 2024 pentru a învinge definitiv Kievul.
Următoare mișcare a Rusiei este să provoace proteste ale vorbitorilor de limbă rusă în țările baltice și desfășoară atacuri cibernetice împotriva acestor țări în vară.
Protestele sunt folosite ca pretext pentru exerciții militare în Belarus și pentru desfășurarea de trupe în Kaliningrad în toamnă.
Încep ciocnirile în zona coridorului Suvalka în timpul iernii. În această etapă, Rusia și Occidentul vor avea de ales - să negocieze sau să pornească un război.
Maskirovka lui Putin are un nume - Belarus
Acesst scenariu este aproape în oglindă cu scenariul unui renumit expert internațional în război de la Universitatea Buckingham din Marea Britanie care ar fi prezis atât momentul de start al războiului cât și evoluția sa, dar și cu un document secret al Ministerului german al Apărării.
Citește și: Europa se pregătește de război cu Rusia. Franța și Germania vorbesc de mutarea la economia de război
Ministerul Apărării din Germania a prezentat într-un document confidențial intitulat "Apărarea Colectivă 2025" posibilul moment în care ar putea izbucni un conflict între Rusia și NATO.
Documentul secret al Bundeswehr, denumit "Apărarea colectivă 2025", oferă o perspectivă detaliată asupra viitorului geopolitic al Europei și analizează scenarii posibile pentru un conflict militar sau chiar un război direct cu Rusia, potrivit The Telegraph.
Citește și: Un înalt oficial NATO spune când Rusia va ataca Europa. „Pregătiți-vă de un război catastrofal”
Scenariul descris în detaliu începe în februarie 2024, când Rusia mobilizează 200.000 de soldați. În primăvara anului 2024, Rusia declanșează o nouă ofensivă în Ucraina.
În iulie 2024, situația escaladează, cu Rusia instigând la violențe în Estonia, Letonia și Lituania. În septembrie 2024, Kremlinul trimite 50.000 de soldați în Belarus sub pretextul unor exerciții militare.
Citește și: Șeful Armatei Române: Populația să se pregătească de război. Moldova, următoarea victimă a lui Putin
În octombrie același an, Rusia amplifică tensiunile prin trimiterea de rachete în Kaliningrad, generând o atmosferă de neliniște la granițele europene.
În decembrie 2024, apare un conflict simulat în Coridorul Suwalki. În ianuarie 2025, NATO organizează o reuniune de urgență pentru a analiza amenințarea din partea Rusiei, iar în martie 2025, Rusia își intensifică prezența militară în Belarus.
Citește și: Șeful armatei britanice vrea instruirea populației. „Toată lumea să fie pe picior de război”
Cu accentuarea tensiunilor, în mai 2025, NATO reacționează prin transferarea a 300.000 de soldați pe flancul estic al Europei.
Scenariul asemănător al unui expert în război de la Universitatea Buckingham din Marea Britanie
Profesorul Anthony Glees, un expert în război de la Universitatea Buckingham din Marea Britanie a atras atenția țărilor NATO că trebuie să fie pregătite pentru o posibilă confruntare cu Rusia din 18 martie 2024. Această dată nu este aleasă întâmplător, ci coincide cu a doua zi după victoria deja previzibilă a lui Putin la alegeri.
Potrivit analizei expertului în război, nu Putin va fi cel care va face prima mișcare, ci președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko.
Citește și: NATO cere Occidentului să se pregătească de „război total” cu Rusia. Când începe urgia?
Dictatorul de la Minsk este o marionetă păpușată în totalitate de Putin, iar expertul britanic spune că acesta va reclama Kremlinului o încălcare a frontierei de către Polonia sau Ucraina și va "riposta" cu un atac în consecință.
Imediat după primul atac al Belarusului, țările NATO vor începe să se mobilizeze, dar până la momentul în care acest lucru ar putea fi realizat, forțele rusești declanșau atacul pentru cuceri țările baltice și poate Polonia.