Foști militari ruși formează o legiune anti-Putin și se alătură forțelor ucrainene

DE Daniel Toșa | 01.04.2022 - 10:34
Foști militari ruși formează o legiune anti-Putin și se alătură forțelor ucrainene/FOTO: Reuters

O unitate de luptă alcătuită din cetățeni ruși care se opun Kremlinului a început să se antreneze la o bază militară a Forțelor Armate Ucrainene, potrivit KievPost.

SHARE

Unitatea de voluntari nou formată "Libertate pentru Rusia" conține peste 100 de membri, toți foști membri ai armatei Federației Ruse (FR) care doresc să lupte de partea Ucrainei în războiul acesteia împotriva Rusiei, a relatat ziarul Segondya.

Unitatea va fi antrenată ca infanterie de luptă și, în prezent, exersează tacticile unităților mici și utilizarea pe câmpul de luptă a rachetei antitanc NLAW de fabricație britanică, a relatat agenția de presă UNIAN.

Recrutarea se face în principal din aproximativ 1.500 de prizonieri de război ai FR capturați de UAF de la invazia FR din 24 februarie, potrivit raportului, scrie KievPost.

Citește și: Carta Universității Politehnica impune ca rectorul Costoiu să plece după condamnarea la pușcărie

Membrii legiunii sunt familiarizați cu ultimele evoluții militare din Ucraina și sunt acum hotărâți să lupte împotriva a ceea ce ei descriu drept "câinii înlănțuiți ai lui Putin", referindu-se la forțele președintelui cecen Ramzan Kadîrov din Ucraina, care s-a alăturat forțelor rusești la scurt timp după ce a început invazia.

Locotenent-colonelul Serghei Kosik, un fost militar al Regimentului 14 de aviație de vânătoare al Gărzii, care poartă numele lui A. A. Jdanov, a fost deja acceptat în gradul de membru al legiunii.

Citește și: „Statele neprietenoase” resping șantajul Rusiei „ruble contra gaz”. Putin poate să și le țină

Canalul prezintă, de asemenea, videoclipuri cu ruși care îi îndeamnă pe compatrioții lor să pună capăt pasivității și să înceapă să lupte pentru viitorul Rusiei.

Un videoclip al FR arată un bărbat care se identifică ca fiind un fost ofițer al armatei RF și care a fost îngrozit să afle că unitatea sa a primit ordin, la sfârșitul lunii februarie, să invadeze Ucraina și să atace civilii ucraineni, casele și afacerile lor. El a declarat că și-a condus compania în capacitatea UAF după o "coordonare" cu agenți ai agenției naționale de informații din Ucraina, SBU.

Ofițerul rus a făcut apel la personalul serviciilor FR din Ucraina să dezerteze de partea ucraineană și să lupte de partea moralei și a libertății sau, cel puțin, să se întoarcă acasă și "să nu mai execute ordinele criminale". El a spus că FR îndeplinește deja sarcini de luptă limitate.

De la începutul războiului, la 24 februarie, Ucraina a reușit să atragă mii de voluntari din întreaga lume.

Legiunea Internațională a țării include soldați din Marea Britanie, Canada, Polonia, SUA și alte state, care luptă alături de Kiev și în alte locații.

Cetățenii belaruși care se opun regimului lui Lukașenko s-au alăturat, de asemenea, luptei.

La începutul lunii martie, UAF a anunțat formarea unei unități de infanterie voluntară belarusă, numită Batalionul Kastus Kalinouski. Formațiunea numără între 300 și 400 de voluntari, proveniți din emigranții belaruși care trăiesc în Europa și din locuitorii din Belarus care se opun sprijinului ferm acordat de Minskul oficial Moscovei în războiul său împotriva Ucrainei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te