Florin Răvășilă , omul cheie al fostului primar al Timișoarei, trimis în judecată de DNA

DE Daniel Toșa | 29.12.2022 - 12:42
Florin Răvășilă , omul cheie al fostului primar al Timișoarei, trimis în judecată de DNA - FOTO: Facebook/Florin Ravasila

Florin Răvășilă, fostul director al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I est din cadrul administratiei Primăriei din Timișoara, cunoscut ca un om de încredere al fostului edil Robu, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită ș trafic de influență.

SHARE

Potrivit procurorilor DNA, Florin Răvășilă ar fi primit de la un om de afaceri sumele de 5.000 euro și 30.000 lei, reprezentând parte dintr-o înţelegere.

Suma totală pe care Răvăşilă trebuia să o primească drept şpagă se ridica la 859.955 lei. În schimb, Răvășilă trebuia să se asigure că firma omului de afaceri va câștiga licitații pentru administrarea unor cimitire.

Mai mult, Răvăşilă ar fi solicitat 500 de lei pentru fiecare persoană decedată din cauza virusului COVID-19.

Florin Răvăşilă a ajuns în Primăria Timişoara pe post de consilier personal al lui Nicolae Robu în februarie 2017.  El i-a fost propus lui Robu de către Alin Popoviciu, la acea vreme secretar general al PNL Timiş.

Citește și: Cum poți scăpa de calculul dobânzii variabile în funcție de ROBOR. Avantaje și dezavantaje

De altfel, el venea în primărie de la firma din Dumbrăviţa, printre ai cărei acţionari erau Elena Udrea şi Popoviciu. Pentru a-l face director, Robu a spart în două Direcţia Patrimoniu.

După câteva concursuri ratate, Răvăşilă a juns director al Direcţiei Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse I Est. Şi aici există un dosar la DNA, la unul din concursuri lucrarea lui Răvăşilă fiind scrisă de o altă persoană. Sigur, Nicolae Robu nu avea habar despre toate aceste lucruri, potrivit Pressalert

Citește și: EXCLUSIV Soția unui prizonier ucrainean. Ultim mesaj: „Ne vor captura”. Din aprilie nu mai am vești

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

RĂVĂȘILĂ EMILIAN FLORIN, la data faptelor director executiv al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei municipiului Timișoara, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– trafic de influență,
– folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată,
– fals în declarații,

Persoană fizică, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– complicitate la luare de mită în formă continuată,
– complicitate la trafic de influență,
– complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, (două fapte).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te