Florian Tudor, alias „El Tiburon" (Rechinul), a cerut mai multă mâncare în închisoarea din Mexic

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.11.2021 - 09:09
Florian Tudor, alias „El Tiburon" (Rechinul), a cerut mai multă mâncare în închisoarea din Mexic. / Foto: reporte24r.com

Presupusul lider al bandei Riviera Maya, Florian Tudor, "El Tiburon" (Rechinul), a depus o cerere pentru mai multă mâncare, el apreciind că are parte de o "dietă inadecvată şi raţie alimentară insuficientă" în închisoarea de maximă siguranţă din Altiplano, din Mexic.

SHARE

Judecătorul José Fernando García Quiroz a menţionat că fapta invocată de Florian Tudor, constând în alimentaţia necorespunzătoare şi raţia alimentară insuficientă pe care o primeşte în arestul federal, nu îl plasează într-o situaţie care să dezvăluie o urgenţă extremă sau să îi pună în pericol demnitatea şi integritatea personală, "întrucât se pare că este un act omisiune referitor la condiţiile de reţinere", informează news.ro.

Citește și: Fabuloasa poveste a „Rechinului“, mafiotul oltean din Mexic

Cu toate acestea, García Quiroz a ordonat directorului Centrului Federal de Readaptare Socială numărul 1 "Altiplano" să ofere deţinutului hrană adecvată şi suficientă pentru persoana sa. Judecătorul i-a acordat directorului un termen de 24 de ore pentru a se conforma ordinului şi a trimite înscrisurile care justifică respectarea decretelor. La rândul său, directorul închisorii de maximă siguranţă a informat judecătorul că ordinul a fost deja executat.

Fernando García i-a mai spus lui Florian Tudor că următoarele petiţii ar trebui formulate în faţa Judecătorului de executare a pedepselor care îi judecă cauza. 

Citește și: Un cioban din Hunedoara a fost atacat și mușcat de față de un urs

Florian Tudor, arestat în mai, în urma unei solicitări formulate de autorităţile române

Florian Tudor a fost arestat în luna mai de procurori ai Biroului Procurorului General, ca urmare a unei solicitări formulate de autorităţile române, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi tentativă de omor. În timpul procedurii de arestare, alte două persoane, inclisv avocatul lui Florian Tudor, au fost reţinute, pentru că au încercat să împiedice arestarea acestuia.

El a fost dat în urmărire internaţională în 24 martie. În urmă cu un an, Rise Project relata că gruparea condusă de craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, este investigată de către FBI în cooperare cu Parchetul General din Mexic. O investigaţie realizată de OCCRP, RISE Project, Quinto Elemento Lab şi Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad a arătat că Rechinul este liderul unei organizaţii transnaţionale care a dus clonarea de carduri bancare la nivel aproape industrial şi a făcut profituri de sute de milioane de euro.

Citește și: FOTO Bianca Drăgușanu, în costum de Maleficent, alături de fetița sa, de Halloween

”Gangsterii de pe Riviera Maya”

Botezaţi ”Gangsterii de pe Riviera Maya” după regiunea în care operează, interlopii originari din Craiova au instalat în jur de o sută de bancomate capcană la malul mării Caraibilor între localităţile Cancun şi Tulum dar şi în alte zone turistice din ţara latino-americană. Operaţiunea românilor s-a desfăşurat în patru paşi. Bancomatele bandei au colectat ilegal informaţiile utilizatorilor, datele furate au fost transferate pe carduri clonă, echipele de “trăgători” au fost trimise în alte zone ale lumii ca să retragă banii iar o parte din sumele obţinute a fost investită în proprietăţi imobiliare în România, Statele Unite, Mexic şi alte ţări.

Un fost membru al grupării a estimat că “Gangsterii de pe Riviera Maya” au furat în jur de 240 de milioane de dolari anual, operaţiunea lor desfăşurându-se între 2014 şi 2019, conform Rise Project. În colaborare cu Parchetul General din Mexic, UIF (Unidad de Inteligencia Financiera) a descoperit tranzacţii financiare între cel puţin opt firme cu sediul în Mexic şi una din România, a afirmat într-un interviu Santiago Nieto, şeful UIF.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te