Facebook a creat o echipă nouă pentru a dezvolta un univers digital prin care oamenii pot călători

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.07.2021 - 13:09
Facebook a creat o echipă nouă pentru a dezvolta un univers digital prin care oamenii pot călători/FOTO: Unsplash

Facebook a înfiinţat o echipă de specialişti pentru a dezvolta un "metavers", o lume digitală în care oamenii pot să se deplaseze între diverse dispozitive şi să comunice într-un mediu virtual, a anunţat luni CEO-ul companiei americane, Mark Zuckerberg, relatează Reuters.

SHARE

Noua echipă va face parte din divizia de realitate virtuală din cadrul companiei Facebook, a precizat directorul executiv al acesteia, Andrew Bosworth, într-un mesaj online.

„Puteţi să vă gândiţi la metavers ca la un internet întruchipat, în care, în loc să vedeţi doar conţinuturile - acum vă aflaţi chiar în interiorul său”, a declarat Mark Zuckerberg pentru The Verge într-un interviu acordat săptămâna trecută.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a investit puternic în realitatea virtuală (VR) şi realitatea augmentată (AR), dezvoltând harware-uri precum căştile Oculus VR şi lucrând la tehnologii pentru ochelari şi brăţări AR.

Citește și: Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia: „Ciorba a devenit un fel de caviar”

De asemenea, a cumpărat o serie de studiouri care creează jocuri VR, inclusiv BigBox VR. Aproximativ 10.000 de angajaţi ai companiei lucrează în domeniul realităţii virtuale, a raportat în luna martie The Information.

Mark Zuckerberg a spus că i se pare logic să investească foarte mult în această perioadă pentru a modela ceva pe care el pariază că va deveni următoarea platformă majoră din industria computerelor.

Citește și: Turcan către Tudose: „Baronii PSD cu patru clase și doctorate furate vor avea muzeul lor: Jilava”

„Cred că metaversul va fi succesorul internetului mobil, iar înfiinţarea acestui grup de lucru reprezintă următorul pas din călătoria pe care o întreprindem pentru a contribui la construirea lui”, a scris CEO-ul companiei americane, luni, într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Dacă vom face bine acest lucru, cred că peste aproximativ cinci ani... vom trece efectiv de la stadiul în care oamenii ne percep în principal ca pe o companie de social media la momentul în care ne vor vedea drept o companie de metavers”, a adăugat CEO-ul Facebook pentru The Verge.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.