Episcopii americani vor să-i refuze împărtășania lui Joe Biden din cauza poziției sale pro-avort

DE Edi Neagu | 22.06.2021 - 09:26
Refuzul împărtășaniei pentru Joe Biden trebuie aprobat de către Papa Francisc. FOTO: Facebook

Joe Biden este al doilea președinte american de confesiune catolică, după John F. Kennedy, și riscă să fie pedepsit de către episcopii americani. Liderii bisericii catolice sunt deranjați că Joe Biden susține avortul.

SHARE

Mai mulți episcopi catolici au votat pentru declanșarea unei proceduri care ar putea duce la refuzul bisericii de a-i oferi împărtășanie președintelui Biden din cauza poziției sale pe tema avoturilor, scrie Hotnews.ro.

O astfel de decizie ar trebui să fie validată de Papa Francisc pentru a fi aplicată. În plus, unii comentatori i-au acuzat pe inițiatorii demersului de ”ipocrizie” și dublu standard, notează The Hill, pentru că nu l-au sancționat pe Donald Trump pentru derapajele sale și susținerea pedepsei capitale.

Biden, doar al doilea președinte catolic din istoria SUA, este un creștin practicant, mergând regulat la biserică, iar credința a fost o constantă a vieții sale.

CITEȘTE ȘI: Clanul turcilor Raim construia vile de lux pe Litoral. Aveau 3,5 milioane de euro din prostituție

Cu toate acestea, Conferința Episcopilor Catolici din SUA (USCCB) a votat, săptămâna trecută, să continue demersurile privind un proiect de declarație pe tema împărtășaniei. Declarația ar urma să stipuleze refuzul de a acorda împărtășanie politicienilor ca Biden care sunt pentru dreptul femeii de a decide în cazul avorturilor. Papa Francisc a avertizat deja că biserica ar trebui să evite o astfel de poziție.

CITEȘTE ȘI: „Felix“ i-a tăiat salariul lui Radu Tudor. Moderatorul Antenei 3, plătit doar pe drepturi de autor

Criticii au arătat că aceiași preoți nu au avut nicio problemă cu Donald Trump atunci când acesta a deviat de la politica bisericii, acuzându-i astfel de ”ipocrizie”. “Nu ai avut nicio obiecției în a-i oferi lui Bill Bar împărtășania atunci când a dispus uciderea unor oameni prin punerea în aplicare a pedepsei capitale”, a declarat congresmanul Ted Lieu, referindu-se la poziția fostului procuror general pe tema pedepsei cu moartea. Administrația Trump a fost cea care a reluat, la nivel federal, execuțiile după o pauză de aproape două decenii.

“Cu siguranță, toți știm că președintele Trump este un individ profund amoral, ale cărui poziții politice și personale contrazic aproape tot ceea ce propovăduiește Biserica Catolică”, a mai comentat și Maggie Siddiqi, director la Centrul pentru Progres, acuzând partizanatul preoților.

Casa Albă a transmis că este un subiect care ține de viața personală a președintelui, refuzând să comenteze mai mult pe această temă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te