Elena Udrea, în fața deciziei autorităților din Bulgaria. Va rămâne în arest sau va fi eliberată?

DE Daniel Toșa | 14.04.2022 - 09:38
Elena Udrea, în fața deciziei autorităților din Bulgaria. Va rămâne în arest sau va fi eliberată?/FOTO: stiridecluj

Elena Udrea va afla joi dacă autoritățile bulgare vor decide să îi prelungească arestul sau dacă va fi eliberată. Ea a fost condamnată cu executare la șase ani de închisoare în România în dosarul „Gala Bute”

SHARE

Curtea de Apel de la Sofia va judeca recursul formulat de Elena Udrea la decizia Tribunalului din Blagoevgrad ca Elena Udrea să rămână în arest în Bulgaria. Elena Udrea va fi dusă din arest de la Blagoevgrad la Sofia, pentru a participa la procesul care ar urma să înceapă de la ora 10.00.

Udrea a fost în instanță în Bulgaria, pentru judecarea cererii României de extrădare a sa pentru a ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare. Instanța din Bulgaria a amânat pentru 19 aprilie decizia în acest proces, pentru a cere informaţii suplimentare din România.

”Există un pericol real în închisoarea din România, de distrugere fizică a mea, pentru că acest caz declanșat împotriva mea este unul politic.

Citește și: VIDEO Zelenski: „Dacă Ucraina va cădea, Polonia, Moldova, România și statele baltice urmează”

Ca fost ministru și om politic, știu că Bulgaria și România ocupă ultimele două locuri în toate domeniile. Aveți ocazia să demonstrați acum că Bulgaria este înaintea României și să nu mă extrădați. Știu că este nevoie de mult curaj pentru a lua o decizie îndrăzneață. Sper că în Bulgaria există judecători curajoși”, le-ar fi spus Elena Udrea avocaților săi, potrivit site-ului bulgăresc 24chasa.

Citește și: SUA trimit Ucrainei armament greu de 800 mil. $: artilerie, blindate, elicoptere

Elena Udrea, în fața unei noi condamnări la închisoare

Tot joi, la Înalta Curte de Casație și Justiție se judecă un nou termen în procesul finanțării ilegale a campaniei electorale de la alegerile din 2009, în Udrea care a fost condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare. Termenul de azi este al 8-lea în procesul de la instanța supremă.

În 2 martie 2021, Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor privind finanţarea campaniei electorale din 2009. Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

În acest dosar, Elena Udrea a primit mai multe pedepse cu închisoarea între 3 şi 6 ani pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor. Instanţa le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani de închisoare, a fost adăugat un spor. Astfel, în final a rezultat o pedeapsă de 8 ani de închisoare cu executare pentru Elena Udrea. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de aproximativ un milion de lei de la Elena Udrea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te