Două fotografii cu prinţesa Latifa, fiica șeicului din Dubai, dată dispărută, postate online

DE Alexandru Pop | 23.05.2021 - 17:30
Două fotografii cu prinţesa Latifa, fiica șeicului din Dubai, dată dispărută, postate online/FOTO: Instagram

Două fotografii cu prinţesa Latifa au fost postate săptămâna aceasta pe un cont de Instagram neidentificat, la câteva luni după ce Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut o dovadă că fiica şeicului din Dubai este în viaţă, relatează AFP.

SHARE

În februarie, ONU a anunţat că a cerut Emiratelor Arabe Unite o dovadă că prinţesa Latifa trăieşte, ca răspuns la difuzarea de către mass-media din Marea Britanie a unor videoclipuri în care Latifa pretindea că este ţinută "ostatică" şi se teme pentru viaţa ei.

Prinţesa în vârstă de 35 de ani, fiica lui Mohammed ben Rached al-Maktoum, conducătorul Dubaiului şi premierul Emiratelor Arabe Unite, a încercat să evadeze, fără succes, cu barca din Dubai în 2018, înainte de a fi adusă înapoi. Ea nu a mai fost văzută în public după această încercare nereuşită de evadare.

Citește și: Fiul Vioricăi din Clejani a fost internat la dezintoxicare. Pierdea 100 mii euro pe seară la casino

În ceea ce priveşte cele două fotografii publicate pe Instagram, AFP nu a putut verifica autenticitatea acestora şi nici data la care au fost făcute, în timp ce emiratul Dubai nu a făcut până acum niciun comentariu.

Sâmbătă seara, fotografia postată pe un cont public de Instagram arată o femeie prezentată ca fiind prinţesa Latifa, cu mesajul: "Mâncare bună la Bice Mare cu Latifa, mai devreme".

Bice Mare este un restaurant din centrul Dubaiului.

La începutul acestei săptămâni, o primă fotografie arăta o femeie, din nou prezentată ca fiind Latifa, într-un mall din Dubai, Mall of Emirates (MoE), alături de alte două femei. Imaginea era însoţită de mesajul: "Seară frumoasă la MoE cu prietenele".

Potrivit BBC, prieteni ai prinţesei Latifa au spus că le-au recunoscut pe cele două femei şi au confirmat că sunt cunoştinţe ale prinţesei.

"Dacă această fotografie este autentică şi recentă, ne oferă o dovadă că ea este în viaţă", a declarat Rothna Begum, cercetător la Human Rights Watch (HRW), pentru AFP, arată Agerpres.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.